Gå direkt till innehåll
Ellen McKnight, nöjd BoKlok kund i brf Glasörten i Bunkeflostrand tog emot Luke Mintz, journalist på brittiska tidningen The Daily Telegraph.
Ellen McKnight, nöjd BoKlok kund i brf Glasörten i Bunkeflostrand tog emot Luke Mintz, journalist på brittiska tidningen The Daily Telegraph.

Blogginlägg -

The Daily Telegraph nyfikna på BoKlok

Under måndagen besökte Luke Mintz, journalist på The Daily Telegraph, BoKlok. Anledningen till besöket är det stora intresset kring Bokloks varumärke och koncept sedan nyheten om att BoKlok expanderar till England kom ut i början av sommaren.

Intresset i England har varit stort sedan nyheten om att BoKlok ska expandera sin verksamhet till landet blev officiell. Den engelska bostadsmarknaden står inför liknande utmaningar som den svenska i form av en brist på prisvärda, bra bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. Vid besöket i Sverige och BoKloks huvudkontor i Malmö fick journalisten Luke Mintz bl.a. besöka projektet BoKlok Glasörten i Bunkeflostrand, i utkanten av Malmö. BoKlok Glasörten färdigställdes 2016 och de boende flyttade in under vintern 2016/2017. Här fick Luke Mintz möjlighet att intervjua en av BoKloks nöjda kunder, Ellen McKnight, om hur det verkligen är att bo kvadratsmart.

- BoKlok is the love child between Skanska and IKEA. It really is the best parts of the two companies, combined together, sa Ellen McKnight bland annat under samtalet.

På frågan om vad hon tycker absolut bäst om i sin lägenhet, svarade hon: 

- Well, apart from my kitchen window view of the ocean and the Öresund bridge; the soundproofing! The walls are so thick, I never hear my neighbours. And that means I never disturb them either, when I play my piano! 

Efter besöket på BoKlok Glasörten gick rutten vidare till projektet Synålen, också det i Bunkeflostrand. Här pågår fortfarande byggnationen och det är full aktivitet med att färdigställa de 212 lägenheterna för Malmös allmännyttiga bolag, MKB. Här gavs Luke Mintz en inblick i hur en del av BoKloks byggprocess ser ut, och hur snabbt det går att montera ett hus på plats. Produktionschefen på plats, Gojart Zejnullahu, berättade för den intresserade journalisten om hur 16 moduler om dagen monteras ihop till färdiga lägenheter. Även Boklok-projektet Drakflygaren, som består av radhus i Malmöstadsdelen Bulltofta fick ett besök.

Utöver att besöka de olika projekten och möta en av BoKloks kunder, intervjuade Luke Mintz även BoKloks VD Jonas Spangenberg.

- Jag fick många kloka frågor! Framförallt var han nyfiken på hur våra hus kommer att se ut i England och hur tillvägagångssättet ska vara. Vi har ju ett givet sätt i Sverige att sälja våra bostäder på, som vi tycker är det mest rättvisa då det utesluter budgivning. Nu måste vi fundera på hur vi kan ta det vidare till England så att det passar den engelska befolkningen och marknaden där. Klart är dock att vi alltid kommer att bygga bra hem i bra kvalitet för människor med vanliga inkomster, oavsett var vi bygger. Det tummar vi inte på! säger Jonas Spangenberg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.

Professor Robert Burgelman, Margot Sutherland och BoKloks FoU-chef Jerker Lessing utanför BoKloks kontor i Malmö

Jerker Lessing om Stanford-forskarnas besök: "De ser BoKlok som unika"

​I veckan hade BoKlok återbesök av två forskare från Stanford University. Forskarna besökte oss första gången redan förra sommaren, och då fick de lära sig grunderna om BoKlok (vem vi är, vad vi gör och hur vi bygger). Det besöket resulterade i en omfattande företagsbeskrivning av BoKlok som nu ska användas i undervisningen av ingenjörsstudenter vid Stanfords motsvarighet till Handelshögskolan.