Gå direkt till innehåll
Professor Robert Burgelman, Margot Sutherland och BoKloks FoU-chef Jerker Lessing utanför BoKloks kontor i Malmö
Professor Robert Burgelman, Margot Sutherland och BoKloks FoU-chef Jerker Lessing utanför BoKloks kontor i Malmö

Blogginlägg -

Jerker Lessing om Stanford-forskarnas besök: "De ser BoKlok som unika"

I veckan hade BoKlok återbesök av två forskare från Stanford University. Forskarna besökte oss första gången redan förra sommaren, och då fick de lära sig grunderna om BoKlok (vem vi är, vad vi gör och hur vi bygger). Det  besöket resulterade i en omfattande företagsbeskrivning av BoKlok som nu ska användas i undervisningen av såväl ingenjörs- som ekonomistudenter vid Stanfords motsvarighet till Handelshögskolan. 

Bakgrunden till veckans återbesök var att forskarna ville fördjupa sina kunskaper om BoKlok ytterligare samt även få mer insyn i BoKloks relation till Skanska och IKEA. Under veckan genomfördes 11 intervjuer med både BoKlokare, personer inom Skanska och inom IKEA. En av besökarna, Margot Sutherland, fick också tillfälle att vara med vid säljstarten av projektet Vikhemsvallen på IKEA i Malmö - något hon uppskattade mycket.

Robert Burgelman, professor vid Stanford Business School och som är den som leder studien, var lyrisk över besöket och sa bl.a. att fallstudien kommer vara mycket värdefull för undervisningen, och att studenterna kommer lära sig mycket av den. Vidare sa han att det varit intressant att få ta del av BoKloks utveckling och samtidigt få höra ägarnas syn på BoKlok och framtiden. Han sa sig se en mängd strategiska delar i fallstudien som han och studenterna kommer kunna analysera och dra slutsatser ifrån.

”Det är såklart både spännande och smickrande att man från ett så högt rankat universitet tycker att BoKlok är så intressant att man väljer att komma hit inte bara en, utan två gånger, för att förstå vad det är vi gör. De här personerna kan välja företag från hela världen att studera och så väljer de BoKlok. De ser oss som unika i världen och det är ju roligt", säger BoKloks FoU-chef Jerker Lessing, som tillsammans med BoKloks VD Jonas Spangenberg var den som var värd för besöket.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll