Gå direkt till innehåll
Byggnadskonstruktion har den lägsta produktiviteten bland alla branscher. Lägst är produktiviteten i rika länder  - i USA har till exempel produktiviteten minskat med hälften sen 60-talet.
Byggnadskonstruktion har den lägsta produktiviteten bland alla branscher. Lägst är produktiviteten i rika länder - i USA har till exempel produktiviteten minskat med hälften sen 60-talet.

Blogginlägg -

BoKlok exempel för produktivitet inom byggindustrin

 I ett reportage om den låga produktiviteten i byggbranschen lyfts BoKlok fram som exempel på att det går att bygga annorlunda, minska kostnaderna och halvera byggtiden jämfört med traditionellt byggande.

”BoKlok, a spin-off from IKEA, a Swedish flat-pack-furniture seller, does only one-fifth of its construction work on site; the rest is done in factories. Parts can be standardised and costs cut as a result. BoKlok reckons that it builds twice as quickly as the industry norm.”

Den 8 augusti fick vi besök av Economist-reportern. Hon fick en presentation av BoKlok på kontoret i Malmö, besökte Glasörten i Malmö och montaget av Lingonet i Eslöv.

- The Economist räknas som en av det mest respekterade nyhetstidskrifterna I världen. Tidningen har omkring fem miljoner läsare varje vecka. Därför är det särskilt roligt att vi fick möjlighet att berätta hur vi utmanar det traditionella byggandet, säger Sacha Pardon, ansvarig för PR & Public Affairs på BoKlok.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll