Gå direkt till innehåll
Ett av de områden som byggts av BoKlok
Ett av de områden som byggts av BoKlok

Blogginlägg -

Vad har bilbranschen och Boklok gemensamt?

Det finns tydliga likheter mellan bilindustrin och BoKlok. Den brittiska tidningen The Conversation skrev nyligen en artikel om hur BoKlok är ett föredöme inom byggindustrin. Det faktum att BoKlok bygger enligt en basmodell som är flexibel framhävs som en fördel, då det kapar både arbetstid och kostnader.

Konceptet i BoKlok är baserat på industriellt byggande där system- och standardlösningar är genomgående. Syftet är att kunna bygga bostäder till ett bättre pris och ge fler människor möjlighet att köpa en nybyggd bostad av god kvalitet. 

Hur hänger det då ihop med bilindustrin? Fördelen med att upprepa och att bygga i stora volymer har sedan länge varit välkänt i bilindustrin. Henry Ford, en pionjär på området, skapade 1908 bilmodellen "Model T". Den numer ikoniska bilmodellen fanns av ekonomiska skäl endast tillgänglig i svart. Inte för att det var den billigaste färgen utan för att den helt enkelt torkade fortast. Det kapade arbetstid och därmed också kostnader. Ett välkänt citat från Henry Ford är "You can have any colour you like as long as it’s black!". Smarta lösningar och industriellt tänk - precis som BoKlok alltså.

Vill du läsa hela artikeln? Här kan du hitta den! 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll