Gå direkt till innehåll
Illustrationsbild över BoKlok projekt
Illustrationsbild över BoKlok projekt

Blogginlägg -

BoKlok har 40 % lägre priser än andra bostadsbyggare

Tidningen Financial Times lyfter fram BoKlok som exempel på hur prefabricerad byggteknik kan sänka priserna på bostäder.

I Japan stod prefabricerade bostäder för 16 procent av byggandet år 2015. Malaysias regering har samtidigt beslutat att 70 procent av all byggnation ska vara prefabricerad. Här ligger Storbritannien efter, säger Mohammed Arif, Professor i byggnadskonstruktion vid Wolverhampton University. Financial Times lyfter fram att BoKlok bygger bostäder till 40 procent lägre priset än den traditionella byggbranschen.

- Det är väldigt roligt att vi återigen får möjlighet att i internationell finanspress visa att det går att skapa hem för människor med vanliga plånböcker. Särskilt roligt att ett av våra huvudbudskap kom med, att vi har 40 procent lägre priser än andra bostadsbyggare. I finanspressen skrivs det just nu mycket om utvecklingen, eller kanske snarare bristen på utveckling, i byggbranschen. Det gör samtidigt att intresset är stort för aktörer som visar att det går att göra annorlunda, säger Sacha Pardon, pressansvarig på BoKlok. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll