Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gemensamma gräsytor, BoKlok Arboristen i Falun.
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gemensamma gräsytor, BoKlok Arboristen i Falun.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Falun

På måndag den 7 oktober startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på Britsarvet på IKEA i Borlänge. Alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 16-18. Vid dagens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till hösten 2019, med beräknad inflyttning hösten 2020.

På Britsarvet ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 790 000 kr med en boendekostnad, för månadsavgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, på ca. 2680 kr för en enrumslägenhet.

-Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt här i Falun tidigare och eftersom de lägenheterna var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda ytterligare bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer, säger Birger Viko, projektledare på BoKlok.

På BoKlok säljer man bostäder efter principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder i praktiken att en turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

-Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att utesluta budgivning i processen gör också att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Birger Viko.

Det nya kvarteret på Britsarvet kommer att kallas BoKlok Arboristen och ligga mitt emot Söderbaumska skolan, ca en kilometer från centrala Falun och med naturen runt knuten. Det blir ett småskaligt bostadsområde med en stor gemensam innergård. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll