Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med förstukvist och eget förråd, samt härliga grönytor, BoKlok Botildenborg i Malmö.
Illustration av entrésida med förstukvist och eget förråd, samt härliga grönytor, BoKlok Botildenborg i Malmö.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp, Rosengård, Malmö

Torsdagen den 10 oktober startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp på Rosengård. Säljstarten kommer att vara på IKEA Malmö och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till våren 2020, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

Precis intill Botildenborgs vattentorn på Rosengårdsfältet, i Västra Kattarp, ska BoKlok bygga 41 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan och med egen trädgård. De kommer att säljas som bostadsrätter med en boendekostnad från ca 9550 kr per månad, för avgift till bostadsrättsföreningen samt beräknad ränta. Radhusen kommer att komplettera det befintliga villaområdet med en efterfrågad boendeform. På så sätt kan man bo kvar i sin stadsdel, men i ett nybyggt boende.

- Vi är den enda bostadsutvecklaren som uppför nya bostäder i området, och därför känns det kul att vi också kan erbjuda en annan boendeform än äganderätter och hyresrätter, som är det vanligaste här. Då skapas en blandad bebyggelse och utbudet växer för de som bor här, säger Sofi Eriksson, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att det vid säljstarten upprättas en turordningslista med turordningsnummer, utifrån vilken kunderna sedan får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett öppet och rättvist sätt, utan krångliga kösystem och budgivningar. Genom att bygga våra hus i fabrik kan vi dessutom kapa både produktionstid och onödiga kostnader. Vi vill ju att alla ska få samma chans till ett bra boende för en bra peng, säger Sofi Eriksson.

Det nya kvarteret, som kommer att heta BoKlok Botildenborg, planeras mellan det befintliga villaområdet i Västra Kattarp och Botildenborgs vattentorn på Rosengårdsfältet. I närområdet finns ett flertal lekplatser, förskolor, skolor och sportanläggningar. Med närhet till både Rosengård centrum och Jägersro centrum, finns tillgång till all service man kan behöva. Utvecklingen av området har skett i nära samarbete med Malmö stad som en del i en agenda för social hållbarhet för området.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.