Gå direkt till innehåll
Rosetten klipptes under högtidliga former då nyrenoverade Botildenborg och dess verksamheter invigdes.
Rosetten klipptes under högtidliga former då nyrenoverade Botildenborg och dess verksamheter invigdes.

Blogginlägg -

BoKlok fanns på plats vid invigningen av Stiftelsen Botildenborgs nyrenoverade lokaler

Som mångfaldspartner fanns BoKlok på plats på Rosengård när stiftelsen Botildenborg invigde sina nyrenoverade lokaler den 21 augusti med mingel, tal och uppträdanden.

Huset där verksamheten huserar är en stor herrgårdsliknande byggnad från 1800-talet. Efter att ha stått tom i flertalet år har huset nu renoverats för att bli navet för Botildenborgs olika verksamheter– en mötesplats för social hållbarhet genom flertalet projekt samt ett konferenscenter.

Vid invigningen representerades BoKlok av Malin Sloan, kundansvarig säljare för radhusområdet BoKlok Botildenborg som snart ska säljstartas, samt Magnus Persson, affärschef för BoKlok i Öresundsregionen. Båda var imponerade av uppslutningen till evenemanget. De fick också många nyfikna frågor kring BoKlok och hur vi arbetar med social hållbarhet.

- Det var verkligen roligt att se hur många som är intresserade av det kommande bostadsområdet och radhusen där, säger Malin Sloan. Det bådar gott inför säljstarten som är planerad till oktober. Men så är det ju också ett bra tag sedan något nytt byggdes i stadsdelen.

Peter Nyberg arbetar som affärsutvecklare med fokus på social hållbarhet på BoKlok och är väl insatt i månfaldspartnerskapet mellan BoKlok och Stiftelsen Botildenborg. Han berättar att samarbetet med Stiftelsen Botildenborg bl a handlat om en lokal undersökning gällande önskemål för nyproducerade bostäder i närområdet. Undersökningen var en viktig del i det tidiga målgrupps- och analysarbetet för att hitta rätt profil på BoKloks bostadsprojekt på Rosengård och att säkerställa att det som byggs är rätt för de boende i närområdet.

- Vi har också samarbetat för att lotsa in praktikanter i vår verksamhet, som ett steg på väg mot jobb och egen försörjning, berättar Peter Nyberg.

- Genom att vara mångfaldspartner med Stiftelsen Botildenborg är BoKlok dessutom en del av ett viktigt nätverk. Vi kan både bidra till, och dra nytta av, de erfarenheter och kunskaper som byggs upp inom ett sådant nätverk, avslutar Peter Nyberg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll