Gå direkt till innehåll
Rosetten klipptes under högtidliga former då nyrenoverade Botildenborg och dess verksamheter invigdes.
Rosetten klipptes under högtidliga former då nyrenoverade Botildenborg och dess verksamheter invigdes.

Blogginlägg -

BoKlok fanns på plats vid invigningen av Stiftelsen Botildenborgs nyrenoverade lokaler

Som mångfaldspartner fanns BoKlok på plats på Rosengård när stiftelsen Botildenborg invigde sina nyrenoverade lokaler den 21 augusti med mingel, tal och uppträdanden.

Huset där verksamheten huserar är en stor herrgårdsliknande byggnad från 1800-talet. Efter att ha stått tom i flertalet år har huset nu renoverats för att bli navet för Botildenborgs olika verksamheter– en mötesplats för social hållbarhet genom flertalet projekt samt ett konferenscenter.

Vid invigningen representerades BoKlok av Malin Sloan, kundansvarig säljare för radhusområdet BoKlok Botildenborg som snart ska säljstartas, samt Magnus Persson, affärschef för BoKlok i Öresundsregionen. Båda var imponerade av uppslutningen till evenemanget. De fick också många nyfikna frågor kring BoKlok och hur vi arbetar med social hållbarhet.

- Det var verkligen roligt att se hur många som är intresserade av det kommande bostadsområdet och radhusen där, säger Malin Sloan. Det bådar gott inför säljstarten som är planerad till oktober. Men så är det ju också ett bra tag sedan något nytt byggdes i stadsdelen.

Peter Nyberg arbetar som affärsutvecklare med fokus på social hållbarhet på BoKlok och är väl insatt i månfaldspartnerskapet mellan BoKlok och Stiftelsen Botildenborg. Han berättar att samarbetet med Stiftelsen Botildenborg bl a handlat om en lokal undersökning gällande önskemål för nyproducerade bostäder i närområdet. Undersökningen var en viktig del i det tidiga målgrupps- och analysarbetet för att hitta rätt profil på BoKloks bostadsprojekt på Rosengård och att säkerställa att det som byggs är rätt för de boende i närområdet.

- Vi har också samarbetat för att lotsa in praktikanter i vår verksamhet, som ett steg på väg mot jobb och egen försörjning, berättar Peter Nyberg.

- Genom att vara mångfaldspartner med Stiftelsen Botildenborg är BoKlok dessutom en del av ett viktigt nätverk. Vi kan både bidra till, och dra nytta av, de erfarenheter och kunskaper som byggs upp inom ett sådant nätverk, avslutar Peter Nyberg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll

Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt

​BoKlok bygger 41 radhus i Rosengård, Malmö

I Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård, ska BoKlok bygga 41 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

Illustration av entrésida med förstukvist och eget förråd, samt härliga grönytor, BoKlok Botildenborg i Malmö.

​Nu startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp, Rosengård, Malmö

Torsdagen den 10 oktober startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp på Rosengård. Säljstarten kommer att vara på IKEA Malmö och Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Byggstart är planerad till våren 2020, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

Parhus från ett liknande BoKlok projekt.

Boklok tar socialt ansvar i Rosengård

Rosengård i Malmö kommer få ett tillskott av 41 radhus i bostadsrättsform när BoKlok bygger i området. Boklok vill bidra till ett socialt hållbart Malmö. I projektet har en social agenda väglett dialogen med staden och lett till att BoKlok i projektets genomförande bland annat kommer att erbjuda praktikplatser till arbetssökande, skapa naturliga mötesplatser och samarbeta med skolor i området.

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Ca 45 bostadsrättsradhus ska uppföras av BoKlok vid Rosengårdsfältet i Malmö. Markanvisningen för marken intill Botildenborgs vattentorn innehåller flera sociala klausuler om riktade insatser främst mot barn och unga samt personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Målsättningen med de sociala hållbarhetsaktiviteterna är att motverka utanförskap och främja sysselsättningen.

Socialt engagemang och skolsamarbete på Rosengård

Socialt engagemang och skolsamarbete på Rosengård

Som en del i utvecklingen av området kring Rosengårdsfältet har BoKlok arbetat nära Malmö stad. En social agenda för området resulterade i bland annat ett samarbete med Rosengårdsskolan och deras elever.

BoKloks Etik- och mångfaldsansvarig Ewa Magnusson tillsammans med Lena Friblick, stiftelsen Botildenborg, och Botildenborg-praktikanten Basel Habash. Foto: Victor Pandurescu/SR

Botildenborg navet i satsning på social hållbarhet

Sedan snart ett år tillbaka ingår BoKlok tillsammans med stiftelsen Botildenborg i ett samarbete kring social hållbarhet på Rosengård i Malmö. Det gamla kråkslottet Botildenborg renoveras nu för fullt, och ska när det står färdigt utgöra navet för satsningen. P4 Radio Malmöhus besökte Botildenborg och pratade då social hållbarhet med BoKloks Etik- och mångfaldsansvarig Ewa Magnusson.