Gå direkt till innehåll
BoKlok Hasseln
BoKlok Hasseln

Pressmeddelande -

Turordningen avgör klokt boende i Hälsinggården, Falun

Lördagen den 28 maj startar försäljningen av BoKlok lägenheter i Hälsinggården på IKEA varuhuset i Borlänge. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 11.00-13.00 i BoKlok-kuben. Strax därefter dras en turordningslista och vem som får välja lägenhet först. Byggstart är planerad till hösten 2016, med beräknad inflyttning våren 2017.

I Hälsinggården ska BoKlok bygga 34 antal lägenheter. Lägenheterna, som kommer att bestå av 2-3-4 rum med en yta på 53, 69 respektive 81 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen, ränta och amortering blir ca 3.894 kronor per månad för tvårumslägenheten.

-Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Göran Jagelius, projektledare på Skanska och BoKlok.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla”. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

-Genom att samla kunderna på detta sätt genomför vi försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. Samtidigt träffar alla sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Göran.

Tomten är belägen 3.5 km från centrum och några hundra meter från tomten finns småbåtshamn vid sjön Runn med båtliv på sommaren och skridskoåkning under vinterhalvåret. Till det mycket populära badet Roxnäs är det bara en kort cykeltur.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Göran Jagelius, Projektledare Skanska och BoKlok, göran.jagelius@skanska.se, 010-449 16 33

Sacha Pardon, Pressansvarig BoKlok, sacha.pardon@boklok.se, 010-449 33 26

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept som har utvecklats av IKEA och Skanska. Vi erbjuder kvalitativa, moderna och yteffektiva bostäder till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 800 hem per år och hittills har vi byggt 7000 hem för de många människorna. Vi kombinerar Skanskas gedigna erfarenhet av att bygga hus med IKEAs gedigna erfarenhet av att inreda dem. Tillsammans bygger vi kloka bostäder, lägenheter och radhus för människor som vill bo bra i ett eget hem men ändå ha pengar över till annat. Kort sagt: Vi bygger prisvärda hem för alla.

Nu finns BoKlok även i Norge och Finland. Läs mer om oss på BoKlok.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1000 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt 7000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event