Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, sovrum, BoKlok-lägenhet.
Illustration av interiör, sovrum, BoKlok-lägenhet.

Pressmeddelande -

Nu blir det ännu fler kloka hem i Falun

På Britsarvet i Falun ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Försäljningen kommer att starta efter sommaren 2019 och planerad inflyttning är hösten 2020.

- Vi har tidigare byggt i Falun med jättebra resultat så självklart hoppas vi att även dessa hem ska få nya ägare snabbt. Senast vi byggde i Falun var 2017 och det gick väldigt bra! De lägenheterna var mycket eftertraktade och därför känns det såklart jätteroligt att nu kunna erbjuda ännu fler hem här till ett bra pris. BoKloks grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra, säger Birger Viko, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och en etta kommer att kosta från 790 000 kr med en månadsavgift på cirka 1800 kr.

- Genom att bygga i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid tänka i volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger Birger Viko.

Det nya kvarteret på Britsarvet kommer att kallas BoKlok Arboristen och ligger mitt emot Söderbaumska skolan. På tomten planeras, förutom bostäderna, gemensam lekplats, grill och odlingslotter.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på IKEA Borlänge. Kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll