Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Fårhagen, med både radhus och lägenheter, i Holmängs Hage, Vänersborg.
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Fårhagen, med både radhus och lägenheter, i Holmängs Hage, Vänersborg.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av 44 kloka hem på Holmängs Hage, Vänersborg

Torsdagen den 27 augusti kl. 18.00 startar BoKlok försäljningen av de 24 lägenheter och 20 radhus som ska byggas på Holmängs Hage i utkanten av Vänersborg. Alla som anmält intresse ges möjlighet att se den livesända säljstarten, och i realtid följa turordningsdragningen som avgör i vilken ordning man får välja bostad. Byggstart är planerad till runt december 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

På Holmängs Hage ska BoKlok bygga 44 bostadsrätter bestående av 20 radhus och 24 lägenheter. Husen har fem rum och kök, fördelade på 117 kvm och två plan, med pris från 1 795 000 kr och med en månadsavgift på ca 5300 kr. Lägenheterna har två eller tre rum och kök med en yta på 55 respektive 72 kvm, med ett pris från 995 000 kr med en månadsavgift på ca 3300 kr.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Holmängs Hage med ytterligare bostäder till ett bra pris. Vi har tidigare byggt lägenheter och nu är det första gången för radhus vilket känns spännande. Området ligger nära både natur och centrum, med ett perfekt pendlingsläge till både Göteborg och Trollhättan, säger Jonas Jehander, projektledare på BoKlok.

De nya bostäderna från BoKlok fördelas genom offentlig turordningsdragning, som med anledning av Coronapandemin gjorts onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse ges möjlighet att anmäla sitt deltagande till turordningsdragningen som sker via en livesändning på webben och avgör vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två, nummer tre osv. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Vi vill att så många som möjligt ska våga ta steget och följa sina bostadsdrömmar i de oroliga tider som är just nu. Därför har vi sänkt det förskottsbelopp man som kund betalar för sin nyköpta bostad – till 10 000 kr för alla bostäder under hela 2020. Säljstarter håller vi dessutom online så intresserade kan följa den tryggt och säkert hemifrån, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Fårhagen och ligger i stadsdelen Holmängs Hage, ca två kilometer från Vänersborgs centrum. Holmängs Hage ligger nära Vänernkusten och Göta älv, med både Trollhättan och Göteborg på pendlingsavstånd. Vänersborg kommun har under de kommande åren planer för fler bostäder i området.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration över det nya kvarteret BoKlok Fårhagen i Holmängs hage, Vänersborg.

​Holmängs Hage växer med 24 lägenheter och 20 radhus från BoKlok

På Holmängs Hage i utkanten av Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 44 bostäder. Efter att ha producerat två inflyttningsklara etapper med lägenheter, blir det en tredje etapp med lägenheter och radhus. Försäljning kommer att starta efter sommaren och beräknad inflyttning är planerad till hösten 2021.

- Just nu håller vi på att sälja de sista lägenheterna i våra två första etapper med lä