Gå direkt till innehåll
Illustration över det nya kvarteret BoKlok Fårhagen i Holmängs hage, Vänersborg.
Illustration över det nya kvarteret BoKlok Fårhagen i Holmängs hage, Vänersborg.

Pressmeddelande -

​Holmängs Hage växer med 24 lägenheter och 20 radhus från BoKlok

På Holmängs Hage i utkanten av Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 44 bostäder. Efter att ha producerat två inflyttningsklara etapper med lägenheter, blir det en tredje etapp med lägenheter och radhus. Försäljning kommer att starta efter sommaren och beräknad inflyttning är planerad till hösten 2021.

- Just nu håller vi på att sälja de sista lägenheterna i våra två första etapper med lägenheter. Att bygga ännu mer på Holmängs Hage, och på så sätt skapa mer liv och rörelse i området, känns kul. Det känns också bra att denna gång kunna erbjuda prisvärda radhus som komplement till lägenheterna, säger Jonas Jehander, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna har två eller tre rum med en yta på 55 respektive 72 kvm. Priset för en tvårumslägenhet är från 995 000 kr med en månadsavgift på cirka 3300 kr. Radhusen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, med ett pris från 1 795 000 kr och med en månadsavgift på cirka 5300 kr.

- Genom att bygga våra bostäder i trä, bygga i fabrik och på så sätt hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid ha möjligheten att tänka i stora volymer eftersom vi bygger standardiserat, kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Fårhagen och ligger i stadsdelen Holmängs Hage, ca två kilometer från Vänersborgs centrum. Holmängs Hage ligger naturskönt nära Vänernkusten och Göta älv, med både Trollhättan och Göteborg på pendlingsavstånd. Vänersborg kommun har under de kommande åren planer för fler bostäder i området.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll