Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida, med gemensamma grönytor och lekplats, BoKlok Virket, Vänersborg.
Illustration av entrésida, med gemensamma grönytor och lekplats, BoKlok Virket, Vänersborg.

Pressmeddelande -

BoKlok startar försäljning av nytt bostadskvarter i Vänersborg

Torsdagen den 4 november startar försäljningen av de 20 parhus och 8 radhus som BoKlok ska bygga i Skaven/Öxnered-området. Säljstarten är digital, och bostäderna fördelas likt alla bostäder från BoKlok genom en öppen turordningsdragning. Inflyttning är beräknad till vintern 2022/2023.

- Vi har byggt flera etapper med bostäder på Holmängs Hage i Vänersborg tidigare, men natursköna Skaven är helt ny mark för oss. Området ska växa och bli ett nytt bostadsområde, och vi är den första byggherren ut att sätta spaden i marken. Det känns väldigt roligt! säger Johanna Ruul, projektchef på BoKlok.

Både radhus och parhus kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Husen byggs som bostadsrätter och priserna för ett radhus börjar på 2 145 000 kr med en månadsavgift på ca 4900 kr och driftskostnad på ca 1700 kr per månad.

- Vi bygger alla våra hem i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Det här projektet är dessutom ett av de första radhusprojekten från BoKlok som har solceller på taket, något vi är väldigt stolta över eftersom vi är övertygade om att solenergi är framtiden. Solcellerna kommer att ge ett energitillskott som kan användas till fastighets- och hushållsel, säger Johanna Ruul.

Det nya kvarteret BoKlok Virket kommer att ligga ca en halvmil från Vänersborgs centrum, i Skaven-området intill Blåsut. Området har närhet till Vänerns strand och Vassbotten, och i närheten finns förskola, skola samt Öxnereds station.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i den digitala säljstarten och turordningsdragningen, som avgör vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll