Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör i BoKlok-lägenhet. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltigt projekt.
Illustration av interiör i BoKlok-lägenhet. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltigt projekt.

Pressmeddelande -

​Nu blir Häljarp 44 lägenheter klokare

På Häljarps ängar i Landskrona ska BoKlok bygga 44 lägenheter. Försäljningen börjar under hösten och byggstart är planerad till vintern. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är hösten 2021.

- Vi är väldigt glada att bygga ännu mer i Landskrona. Efter att ha byggt både radhus och lägenheter i Karlslund tar vi oss nu vidare till Häljarp och utvecklar ett nytt kvarter med hållbara hem till ett bra pris, säger Jessica Hallberg, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter med ett pris från 1 095 000 kr, och med en avgift på cirka 3330 kr per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger våra hus inomhus i fabrik med rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Det minskar också påverkan på både miljö och klimat samtidigt som vi skyddar husen från vädrets makter, säger Jessica Hallberg.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Snödroppen, finns flera skolor och förskolor. Mataffär och sportanläggningar ligger inom gångavstånd och Häljarps station är ca 1,5 km bort.

De nya bostäderna från BoKlok fördelas genom en offentlig turordningsdragning, som med anledning av Coronaviruset gjorts onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse ges möjlighet att anmäla sitt deltagande till turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, där det avgörs vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två, nummer tre osv. Detta tillvägagångssätt ger alla samma chans till de nya bostäderna, då budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll