Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida ned uppfart och farstukvist, BoKlok Magasinet i Hässleholm.
Illustration av entrésida ned uppfart och farstukvist, BoKlok Magasinet i Hässleholm.

Pressmeddelande -

​Kloka radhus säljs i Hässleholm

T4-området i västra Hässleholm växer med 23 radhus från BoKlok. Torsdagen den 5 november startar försäljningen. Alla som anmält intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i den onlinesända turordningsdragningen som avgör i vilken ordning man får välja bostad. Byggstart är planerad till våren 2021 och inflyttning är planerad till våren 2022.

De 23 radhusen kommer att ligga precis intill Almaån, vid den gamla skjutbanan på T4. Husen kommer ha 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med trädgård i söderläge och tillgång till parkeringsplats. Husen säljs som bostadsrätter med priser från 2 195 000 kr. Boendekostnad per månad blir ca 9000 kr, för månadsavgift till bostadsrättsföreningen, beräknad bolåneränta och uppskattad driftskostnad.

- Vi bygger husen i fabrik i Småland och genom att göra det kan vi använda smarta och effektiva tillverkningsprocesser samt beräkna materialet exakt. Det ger oss möjlighet att tänka i riktigt stora volymer vilket gör att vi kan hålla priserna låga mot våra kunder. Dessutom är det ett mer hållbart sätt att bygga, och det tycker vi är viktigt, säger Martin Berggren, byggledare på BoKlok.

Försäljningen av bostäderna sker genom offentlig turordningsdragning som sker live via webben. Utifrån det turordningsnummer kunder tilldelas, får de välja den bostad som passar dem bäst. Detta görs för att försäljningen ska ske så rättvist som möjligt. Alla som anmäler sitt intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att också anmäla sig till turordningsdragningen.

- Vi ser verkligen fram emot att få starta försäljningen snart! Vi har ju byggt lägenheter i Hassellunden tidigare och eftersom de var väldigt populära så känns det extra kul att erbjuda ännu fler kloka bostäder i Hässleholm, säger Martin Berggren.

Det nya kvarteret på T4-området kommer att kallas BoKlok Magasinet. I närområdet finns både förskolor och skolor (F-9) och i centrum, knappt 2 km bort, finns tågstation, butiker, restauranger, sjukvård och idrottsanläggningar. Från Hässleholm C är det endast 20 min till Kristianstad, 30 min till Lund och 45 min till Malmö.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll