Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan och gräsmatta samt eget förråd, BoKlok Magasinet i Hässleholm.
Illustration av trädgårdssida med altan och gräsmatta samt eget förråd, BoKlok Magasinet i Hässleholm.

Pressmeddelande -

​BoKlok kommer tillbaka till Hässleholm med 23 kvadratsmarta radhus

På T4-området i västra Hässleholm ska BoKlok bygga 23 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen startar under hösten 2020 och husen har beräknad inflyttning våren 2022.

- Det känns kul att vara tillbaka i Hässleholm! 2013 byggde vi lägenheter i Hassellunden och nu är vi med och utvecklar T4-området i västra Hässleholm. Precis intill Almaån, med naturen runt knuten, ska vi bygga radhus. De kommer att vara prisvärda och möjliga för människor med vanliga inkomster att köpa, säger Martin Berggren, projektledare på BoKlok.

Radhusen har 5 rum och kök, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus får egen trädgård i söderläge, förråd på tomten och tillgång till parkeringsplats. Husen byggs som bostadsrätter och boendekostnad per månad beräknas bli från ca. 9100 kr, för månadsavgift till bostadsrättsföreningen, beräknad bolåneränta och uppskattad driftskostnad.

- Anledningen till att vi kan hålla låga priser, är genom att vi bygger standardiserat och alltid tänker i stora volymer. Vi bygger våra hus i en fabrik i Småland, där vi använder rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Det gör att vi kan minska påverkan på klimatet, få till ett smartare byggande, och samtidigt skydda husen från väder och vind under byggprocessen, säger Martin Berggren.

Det nya kvarteret på T4-området kommer att kallas BoKlok Magasinet och ligger intill Almaån. Här är närhet både till naturen och centrala Hässleholm. I närområdet finns både förskolor och skolor (F-9) och i centrum, knappt 2 km bort, finns tågstation, butiker, restauranger, sjukvård och idrottsanläggningar, m.m. Från Hässleholm C är det endast 20 min till Kristianstad, 30 min till Lund och 45 min till Malmö.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning som kommer att ske via en livesändning online. Alla intresserade kan anmäla sig till dragningen där en turordningslista upprättas. Utifrån den får man sedan välja den bostad som passar bäst utifrån det turordningsnummer man tilldelats. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll