Gå direkt till innehåll
​BoKlok högst rankade inom hållbarhet i SKL:s bostadsupphandling

Pressmeddelande -

​BoKlok högst rankade inom hållbarhet i SKL:s bostadsupphandling

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade igår resultatet av deras första upphandling för bostadshus. BoKlok ges som ett av fyra företag ramavtal för att leverera bostäder till Sveriges kommuner. BoKlok placerade sig högst inom hållbarhet.

- Vi är väldigt glada att vi valts ut. Det känns särskilt bra att vi blev högst rankade inom hållbarhet eftersom vi vill vara det självklara hållbara boendealternativet för människor med vanliga inkomster, säger Bengt Fardelius, Chef Affär på BoKlok.

Syftet med upphandlingen är att skapa förutsättningar för kommunerna att snabbt kunna bygga bostäder på ett kostnadseffektivt sätt.

- Det här är ett tydligt steg för att lösa bostadsbristen och en bra möjlighet för oss att bidra. Att vi valts ut visar att vi är väldigt konkurrenskraftiga när det gäller kostnader, arkitektur och flexibilitet, säger Bengt Fardelius.

Ramavtalet gör det möjligt att leverera bostäder till över 900 kommunala bolag. Avtalet gäller under fyra år med möjlighet till förlängning på två år. Nu inträder en avtalsspärr om 10 dagar då avtal inte kan ingås. Därefter sker en avtalssignering mellan leverantörerna och SKI (SKL Kommentus inköpscentral). 

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1000 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 9000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll