Gå direkt till innehåll
SKL-avtal ger prispressade bostäder i Leksand

Pressmeddelande -

SKL-avtal ger prispressade bostäder i Leksand

I fredags togs första spadtaget för BoKloks första projekt inom SKL-avtalet. Projektet som byggs i Leksand omfattar 20 lägenheter med beräknad inflyttning augusti 2018. Förra vintern valdes BoKlok ut som ett av fyra bostadsföretag i Sveriges kommuner och landstings, SKL, bostadsupphandling.

- Nu kan över 900 kommunala bolag bygga prisvärda och tillgängliga hyresrätter som är upphandlade enligt LOU. Eftersom vi bygger i fabrik kan vi öka kapaciteten i takt med att vi får beställningar. SKL-avtalet är en viktig pusselbit för att kommunerna ska kunna erbjuda bostäder för alla, säger Bengt Fardelius, Chef affärer på BoKlok.

Syftet med upphandlingen är att skapa förutsättningar för kommunerna att snabbt kunna bygga bostäder på ett kostnadseffektivt sätt. Genom förnyad konkurrensutsättning inom ramen för avtalet kunde Leksandsbostäder anpassa projektet efter sina behov.

- Vi ville göra en del förändringar av husen utifrån platsens förutsättningar och BoKlok var väldigt lyhörda i den dialogen. Dessutom kunde de garantera kort leveranstid av husen. För oss som litet bostadsbolag var SKL-avtalet helt avgörande för att kunna bygga nytt eftersom vi har begränsade resurser att kunna handla upp på egen hand, säger Elisabet Nises-Look, VD på Leksandsbostäder.

Nästa projekt inom SKL-avtalet för BoKlok blir i Strängnäs. Byggstart sker i januari 2018.


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll