Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av de nya husen i BoKlok Sälgen, Strömstad.
Översiktsillustration av de nya husen i BoKlok Sälgen, Strömstad.

Pressmeddelande -

​Kloka hem till salu i Strömstad

Nu har försäljningen av de 20 bostadsrättshus som BoKlok ska bygga i Mällbydalen startat. Trots en orolig bostadsmarknad såldes flertalet bostäder direkt. Byggstart är planerad till hösten 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

På BoKlok säljs alla hem till fasta priser. Genom att utesluta budgivning görs bostäderna tillgängliga för fler, och kunder blir aldrig överraskade av slutpris eller långdragna budgivningar. Till följd av rådande pandemi har BoKlok också gjort stora delar av sin försäljningsprocess onlinebaserad och sänkt den ekonomiska tröskeln för kunderna.

- Vi förstår att folk är oroliga i dessa virustider, vi har därför gjort vad vi kan för att det ska kännas lite tryggare att köpa bostad av oss. Bland annat så erbjuder vi digital signering av förhandsavtalet. Vi sänker dessutom förskottsbeloppet från 50 000 kr till 10 000 kr under hela 2020. Med dessa åtgärder hoppas vi att folk vågar ta steget och följa sina bostadsdrömmar, säger Johanna Ruul, projektledare på BoKlok.

De 20 par- och radhusen som BoKlok ska bygga ligger i Mällbydalen. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med altan och plats för en till två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 295 000 kr, med en månadsavgift på 4924 kr.

- Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Johanna Ruul.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Sälgen, finns både skola och förskola. Bostäderna ligger högt beläget i natursköna Mällbydalen med fin utsikt och med närhet till badplats och golfklubb. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll