Gå direkt till innehåll
Illustration av de nya husen i BoKlok Älven, vid Ljungans strand i Kvissleby, Sundsvall.
Illustration av de nya husen i BoKlok Älven, vid Ljungans strand i Kvissleby, Sundsvall.

Pressmeddelande -

​Kloka hem till försäljning i Kvissleby, Sundsvall

På måndag, den 20 april, startar försäljningen av BoKlok-lägenheter precis intill älven Ljungan i Kvissleby, Sundsvall. Alla intresserade kan anmäla intresse via BoKloks hemsida, och får sedan möjlighet att anmäla sig till deltagande vid den livesända turordningsdragningen för de nya husen. Byggstart är planerad till sommaren 2020, med beräknad inflyttning våren 2021.

I Kvissleby, Sundsvall ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 075 000 kr. Månadskostnaden, med avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, förväntas bli från ca 3900 kr/månad för en tvårumslägenhet.

- Det känns väldigt roligt att det nu är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt bostäder i Sundsvall tidigare, vilket har varit väldigt populärt. Därför känns det såklart extra kul att vi nu får möjlighet att bygga ytterligare hem här och kunna erbjuda fler bra bostäder till ett bra pris, säger Martin Engström, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnat in en intresseanmälan för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vår turordningsdragning tycker vi är en stor del av det som gör vår försäljning så rättvis. Den nya onlinebaserade processen blir såklart lite annorlunda från hur vi brukar göra, men principen är ju samma. Budgivning utesluts helt och hållet i försäljningen, man vet vad det kommer att kosta och man får välja den bostad man vill ja, i lugn och ro, säger Martin Engström.

Helt i linje med BoKlok syn på hållbarhet kommer husens tak att utrustas med solceller som ger extra energitillskott till husens elförbrukning, och eventuellt överskott kan skickas ut på elnätet så att fler kan få grönare el.

Det nya kvarteret i Kvissleby kommer att kallas BoKlok Älven och ligger vid Ljungans strand med naturen runt hörnet. Kvissleby centrum ligger på gångavstånd och där finns mataffär, vårdcentral, bank, bibliotek samt butiker och restauranger. Förskola, lågstadie- och högstadieskolor finns i området. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event