Gå direkt till innehåll
Jonas Spangenberg - VD BoKlok, H.M. Drottning Silvia, och Wilhelmina Hoffman - verksamhetschef Stiftelsen Silviahemmet, på invigningen av SilviaBo Skrabelycke - ett av BoKloks bidrag till H22 City Expo.
Jonas Spangenberg - VD BoKlok, H.M. Drottning Silvia, och Wilhelmina Hoffman - verksamhetschef Stiftelsen Silviahemmet, på invigningen av SilviaBo Skrabelycke - ett av BoKloks bidrag till H22 City Expo.

Nyhet -

BoKlok tackar Helsingborg för fem fantastiska expoveckor

30 maj-3 juli gick stadsmässan H22 City Expo av stapeln i Helsingborg och BoKlok var stolt partner. Under mässans gång anordnades en rad olika aktiviteter, besök och händelser och mässan är grogrunden för skapandet av framtidens stad.

BoKloks bidrag till H22 City Expo var förslag till lösningar på två viktiga samhällsutmaningar – den åldrande befolkningens boende och utvecklingen av landets alla miljonprogramsområden. Under stadsmässan hade BoKlok fyra öppna visningshem i två nybyggda bostadsområden: miljonprogramsområdet Drottninghög och seniorboendet SilviaBo i stadsdelen Mariastaden.

Stort intresse och besök från när och fjärran
Under expots gång hade BoKlok ett stort antal besök från intresserad allmänhet såväl som intressenter som ville veta mer om BoKlok och de nybyggda bostadsområdena. Kommunrepresentanter, allmännyttiga bostadsbolag, arkitekter, internationella gäster och organisationer valde BoKlok som ett av stoppen på deras rundtur på mässan. Även den internationella innovationskonferensen Urban Future valde att visa upp BoKloks områden för sina gäster som en del av konferensens “field trip day”.

- På den förra bomässan i Helsingborg, H99, visades BoKlok upp för omvärlden för första gången. Därför var det naturligt för oss att ta en aktiv del i H22 City Expo. Våra hem och områden har fått tala för sig själva – och de har imponerat! Vårt nya koncept för äldre vuxna, SilviaBo, har mottagits med stort intresse från kommuner och kunder. Och boende i Drottninghög, där BoKlok bidrar med bostadsrätter och områdets första radhus, visar glädje och stolthet över hur området utvecklas, säger Charlotta Herte, Senior Vice President, Market & Communication, BoKlok.

BoKlok medverkade i en rad olika seminarier och föreläsningar under expots gång. Talespersoner från BoKlok lyfte allt från hållbart stadsbyggande, grön utveckling och trähus, till utvecklingen av utanförskapsområden, strukturell hemlöshet och social hållbarhet.

Aktiviteter och kungligt besök
I de nybyggda bostadsområdena SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden och äppelkvarteren Aroma, Melba & Astrakan på Drottninghög, anordnade BoKlok olika aktiviteter under expots gång.

En av de stora publika händelserna under H22 City Expo var den 31 maj, när BoKlok och stiftelsen Silviahemmet anordnade seminariet ”Den demensvänliga staden”, med H.M. Drottningen och H.K.H. Kronprinsessan som särskilt inbjudna gäster.

Efter seminariet invigde Drottningen det nya området med bostäder för äldre vuxna, SilviaBo Skrabelycke, genom att plantera rosen ”Queen of Sweden” i trädgården.

På Drottninghög byggde BoKlok upp en välbesökt bytesvägg för cirkularitet, anordnade en konstutställning med verk skapade av barn från Drottninghögskolan och erbjöd solcellsladdning för mobiler. Det anordnades också en populär inflyttningsfest för de boende i området – en succédag med korvgrillning, dans, ansiktsmålning, barista-kaffe och barnens självklara favorit: glassbilen!

På SilviaBo i Mariastaden anordnades linedance, afternoon tea och trädgårdsvandring i SilviaBo Skrabelyckes sinnliga trädgård.

- Det är otroligt glädjande att se det stora intresset för BoKlok och vårt erbjudande. Genom H22 City Expo har vi bidragit till framtidens stad och till starkare och tryggare samhällen för de många människorna. De lärdomar vi tar med oss härifrån kommer att vara en del i vår utveckling. Med H22 City Expo i bagaget blickar vi framåt, för ett ännu bättre BoKlok, och ser också såklart fram emot nästa stadsmässa – Karlskrona Expo 2025, säger Charlotta Herte.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Nu startar försäljningen av SilviaBo i Helsingborg – första området enligt nytt koncept för seniorbostäder

Nu startar försäljningen av SilviaBo i Helsingborg – första området enligt nytt koncept för seniorbostäder

Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA har tillsammans tagit fram SilviaBo, ett koncept för bostäder för seniorbostäder. Nu startar försäljningen av det första fullskaliga SilviaBo-området. Fysiskt och psykiskt välmående står i centrum, med hög nivå av tillgänglighetsanpassning och förtur i försäljningen till personer med kognitiva nedsättningar.