Gå direkt till innehåll
SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden i Helsingborg
SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden i Helsingborg

Pressmeddelande -

H.M. Drottningen inviger SilviaBo i Helsingborg – del av H22 City Expo

Den 31 maj inviger H.M. Drottningen SilviaBo i Mariastaden i Helsingborg, en av BoKloks satsningar under H22 City Expo. SilviaBo är ett boendekoncept för äldre vuxna utvecklat av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA tillsammans.

- Vi är mycket glada att Drottningen kommer att inviga vårt första fullskaliga SilviaBo-område, SilviaBo Skrabelycke. Med SilviaBo adresserar vi en av samhällets växande utmaningar, att bygga hem och områden designade för såväl fysiskt som psykiskt välmående för en åldrande befolkning, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

  Drottningen besöker Helsingborg den 31 maj med fokus på demens- och äldrefrågor. Förutom invigningen av SilviaBo, kommer Drottningen att öppningstala och medverka vid seminariet “Den demensvänliga staden” som anordnas av Stiftelsen Silviahemmet och BoKlok. Drottningen kommer även att inviga Helsingborgs stads nyanlagda park Minnenas och kunskapens trädgård – en plats särskilt utformad för personer som lever med kognitiva svårigheter.

  Under H22 kommer två av de nybyggda SilviaBo-lägenheterna vara öppna för besökare och visa på möjligheter kring boende för äldre och för personer som lever med kognitiva svårigheter i vardagen. Områdets gemensamma klubb- och växthus kommer också att stå öppna för mässans besökare och aktiviteter kommer att arrangeras i området.

  BoKlok bidrar inom ramen för H22 även till utvecklingen av Drottninghög genom ett nytt kvarter med lägenheter och stadsdelens första radhus, samtliga i bostadsrättsform. Målet är att skapa en blandning av boende- och upplåtelseformer i genomtänkta miljöer som kan bidra till ökad trygghet, stabilitet och förnyelse i området. På så sätt skapas nya boendealternativ i Drottninghög, både för befintliga invånare och nya.

  Om SilviaBo
  SilviaBo är hem och områden designade för fysiskt och psykiskt välmående, ett boendekoncept utvecklat av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA tillsammans. Med SilviaBo skapas trygga hem och områden som de boende varken vill eller behöver flytta ifrån då lägenheterna är förberedda för att enkelt kunna anpassas till en vardag med kognitiva svårigheter eller en funktionsnedsättning.

  Idén till SilviaBo kommer från H.M. Drottning Silvia och IKEA:s grundare Ingvar Kamprad.

  Relaterade länkar

  Ämnen


  BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

  Kontakter

  Jacob Birkeland

  Jacob Birkeland

  Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

  Relaterat innehåll

  Nu startar försäljningen av SilviaBo i Helsingborg – första området enligt nytt koncept för seniorbostäder

  Nu startar försäljningen av SilviaBo i Helsingborg – första området enligt nytt koncept för seniorbostäder

  Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA har tillsammans tagit fram SilviaBo, ett koncept för bostäder för seniorbostäder. Nu startar försäljningen av det första fullskaliga SilviaBo-området. Fysiskt och psykiskt välmående står i centrum, med hög nivå av tillgänglighetsanpassning och förtur i försäljningen till personer med kognitiva nedsättningar.