Gå direkt till innehåll
Strax dags för H22 - här är BoKloks program!

Nyhet -

Strax dags för H22 - här är BoKloks program!

Den 30 maj går startskottet för H22 City Expo i Helsingborg, och hela BoKloks program finns nu publicerat på boklok.se/h22.

BoKlok är stolt partner under H22 City Expo och vill genom alla aktiviteter under mässan vara med och skapa framtidens stad, där företaget bidrar med lösningen till två viktiga samhällsutmaningar - den åldrande befolkningens boende och utvecklingen av landets alla miljonprogramsområden. BoKlok vill också visa hur företaget bidrar med smarta lösningar som gör det möjligt för kunderna att leva ett hållbart liv i sina kloka hem.

Detta händer på Drottninghög

På Drottninghög kan du byta en gammal pryl eller jacka du tröttnat på via BoKloks bytesvägg, som på ett enkelt sätt visar hur cirkularitet kan bli en del av ett hållbart liv. Här kan du också gå på BoKlok Art Show, med verk skapade av barnen i årskurs fyra på Drottninghögsskolan, eller visa hur mycket du gillar Drottninghög med ett selfiefoto i blommande inramning. Vill du ha extra festligt? Kom på BoKloks inflyttningsfest som går av stapeln 11 juni, kl. 12-16.

De öppna visningshemmen bjuder på både inredningsinspiration och kloka hållbarhetstips. Och så kan du solcellsladda mobilen medan du kikar runt!

Detta händer i Maristaden

I Mariastaden bjuds du in till BoKloks första fullskaliga SilviaBo-område, SilviaBo Skrabelycke. Här kan du ta del av den sinnliga trädgården, både genom trädgårdsvandring med landskapsprojektören som skapat SilviaBo Skrabelyckes gård med blomsterprakt och fruktlund, och genom BoKloks sinnliga promenad, med syfte att stärka sinne och minne. Det kommer dukas upp för afternoon tea på fredagar och ges möjlighet att dansa linedance på torsdagar. Dessutom kan man även här klämma och känna på två inredda visningshem, varav det ena är ett SilviaBo Plus-hem.

Redan på City Expots andra dag invigs SilviaBo Skrabelycke av H.M. Drottningen genom en rosplantering i SilviaBos sinnliga trädgård.

Seminarium och andra evenemang

BoKlok vill ta del i det offentliga samtalet och berätta om hur företaget gör skillnad för de samhällsutmaningar som särskilt adresseras under H22. BoKlok deltar bland annat vid:

Den demensvänliga staden – seminarium kring en inkluderande stad

31 maj, Clarion SeaU

BoKlok och Silviahemmet arrangerar ett seminarium för särskilt inbjudna som riktar ljuset mot de äldre vuxnas situation i samhället. H.M. Drottningen invigningstalar och Kronprinsessan samt flertalet kommunföreträdare deltar. Seminariet följs av den officiella invigningen av SilviaBo Skrabelycke där H.M. Drottningen planterar en ros. BoKlok talare: Jonas Spangenberg.

Urban Future

1–3 juni, Clarion SeaU

Konferens för hållbara städer - en inspirerande plats att mötas på, och en global gemenskap för ”change makers” som gör städer hållbara världen över. BoKlok är partner och deltar i en debatt samt välkomnar deltagare till SilviaBo – ett boendekoncept för äldre vuxna. BoKlok företräds bland annat av Charlotta Herte.

BoKlok – en del i utvecklingen på Drottninghög

9, 23 & 30 juni, Helsingborgshems lokaler på Drottninghög

En del av H22 Talks – tre öppna scener i Helsingborg. Denna scen på Drottninghög har fokus på social hållbarhet och samordnas av Helsingborgshem. BoKlok berättar om hur företaget arbetat med utformningen av områdena BoKlok Aroma, BoKlok Melba och BoKlok Astrakan – i nära samarbete med Helsingborgshem och boende i Drottninghög. BoKlok talare: Jessica Hallberg och Roba Ghadban.

BoKlok deltar även i andra arrangemang under H22, all info om programpunkter hittar du på boklok.se/h22.


Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll