Gå direkt till innehåll
Magdalena Andersson, produktionschef, och Frida Sethsson, KMA- och produktionsteknisk chef, är två av de fyra BoKlok-stipendiaterna för Agne Sandbergs stiftelse.
Magdalena Andersson, produktionschef, och Frida Sethsson, KMA- och produktionsteknisk chef, är två av de fyra BoKlok-stipendiaterna för Agne Sandbergs stiftelse.

Nyhet -

​BoKlok-anställda belönas med utbildningsstipendium

Fyra av BoKloks anställda har fått stipendier från Agne Sandbergs stiftelse – en stiftelse inom Skanskakoncernen. Stipendiaterna kommer att genomföra studier och utveckla sina yrkeskunskaper.

Vartannat år delas stipendier ut från Agne Sandbergs stiftelse, en stiftelse inom Skanskakoncernen. För första gången någonsin har anställda från BoKlok nu fått stipendier från stiftelsen. Magdalena Andersson, produktionschef, Frida Sethsson, KMA och produktionsteknisk chef, Daniel Gustafsson, produktionstekniker och LEAN-koordinator, alla från BoKloks fabrik i Gullringen, är tillsammans med Sari Perento, kommunikations- och marknadsspecialist i BoKlok Finland, de fyra glada mottagarna av stipendiet.

Syftet med Agne Sandbergs stiftelse är att ge stipendier avsedda att användas för studier för att utveckla yrkeskunskaper. De fyra stipendiaterna från BoKlok studerar alla inom sitt yrkesområde. Sari Perento från BoKlok Finland avslutar sin tidigare påbörjade mastersexamen i affärsutveckling och ledarskap, Master of Business (MBA), inom området kommunikation och marknadsledning. Frida, Magdalena och Daniel från BoKloks fabrik i Gullringen studerar Lean production på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

- Möjligheter som denna är en av de främsta anledningarna till att jag trivs med mitt arbete på BoKlok. Jag känner att jag blir utmanad varje dag och får chansen att verkligen utvecklas både personligt och inom jobbet. Att läsa kursen inom Lean production kommer att ge mig en personlig utveckling och fördjupad kunskap, som jag kan använda i mitt vardagliga arbete och som förhoppningsvis kan gynna BoKlok, säger Magdalena Andersson.

En viktig del av framgången för BoKlok är utvecklingen av medarbetarna. Denna drivkraft för utveckling både stöds och uppmuntras därför.

- Kompetensutveckling av våra medarbetare är en grundläggande förutsättning för BoKloks framtida utveckling och förmåga. Därför känns det både speciellt och väldigt roligt att fyra av våra medarbetare som satsar på sin egen utveckling utöver sitt ordinarie arbete, kan premieras på sätt som detta, säger Jonas Andé, HR & etikchef, BoKlok.

Agne Sandbergs stiftelse grundades 1953 för att hedra den framlidne Agne Sandberg, tidigare VD för Skanska. Stiftelsens syfte är att ge stipendier inom Skanska avsedda att användas för studier för att utveckla yrkesfärdigheter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll