Gå direkt till innehåll
BoKloks fabrik i Gullringen
BoKloks fabrik i Gullringen

Pressmeddelande -

BoKlok går mot strömmen – investerar för att kunna bygga fler bostäder

250 MILJONER INVESTERAS FÖR ATT ÖKA PRODUKTIONSKAPACITETEN

BoKlok bygger runt 1200 hem om året. Nu investeras cirka 250 miljoner kronor fram till 2020 i kapacitetsökning i BoKloks fabrik i Gullringen, Vimmerby. Det är Skanskas styrelse som beslutat om investeringen. Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent.

- BoKlok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som den största bostadsbyggaren för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Rapporter den senaste tiden visar att allt fler bostadsutvecklare i storstadsområden som fokuserar på dyrare bostäder har problem med försäljning. BoKlok ser däremot ingen större effekt i hur snabbt bostäderna säljs. I storstadsområdena säljer BoKloks bostadsrätter slut i samband med säljstart med ytterligare intressenter på reservlista. Och intresset från kommunerna för att BoKlok ska bygga är stort.

- Vi ser en fortsatt bostadsbrist i Sverige eftersom det byggs fel typ av bostäder. Vi ser nu en situation där det finns både brist på bostäder som vanliga människor har råd med samtidigt som dyra bostadsrätter står tomma, säger Jonas Spangenberg.

Om- och tillbyggnaden av fabriken i Gullringen kommer att pågå under perioden 2018 till 2020 och beräknas skapa cirka 50 arbetstillfällen varav en del rekryteringar redan är genomförda. Bland annat kommer en ny sammansättningshall byggas och en toppmodern produktionslina installeras enligt principerna för Lean Production.

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll