Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger och gemensamma gräsytor, BoKlok Paraden i Upplands Väsby.
Illustration av trädgårdssida med balkonger och gemensamma gräsytor, BoKlok Paraden i Upplands Väsby.

Pressmeddelande -

​Upplands Väsby växer med 68 kloka hem

Eds allé i Upplands Väsby ska växa med nya kloka hem. Tisdagen den 24 september säljstartar BoKlok 68 lägenheter i bostadsrättsform. Säljstarten äger rum på Messingen i Upplands Väsby, med turordningsanmälan öppen mellan 17–18.30. Byggstart för de nya lägenheterna är planerad till hösten 2019, och beräknad inflyttning är hösten 2020.

De 68 lägenheterna i Eds allé kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 675 000 kr. Beräknad månadskostnad, med avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta är från 4450 kr för en tvårumslägenhet.

- På BoKlok bygger vi den största delen av våra hus på modernt sätt i fabrik. Där kan vi återupprepa smarta lösningar och alltid hålla stora volymer. Det gör att vi kan hålla låga priser. Bra för både oss och våra kunder! Dessutom kommer husens tak att utrustas med solceller, vilket gör det ännu bättre för miljön!, säger Juha Norgård, projektledare på BoKlok.

På BoKlok gäller principen ”lika för alla” när det kommer till försäljning. Det betyder att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning, där en turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Genom att utesluta kösystem och budgivningar tycker vi att vi säljer på det mest rättvisa sättet. Alla får helt enkelt samma chans! Samtidigt gör säljstartskvällen med turordningsanmälan att vi samlar vi alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. En bra grogrund för en trevlig grannsämja! säger Juha Norgård.

Det nya kvarteret i Eds allé kommer att kallas för BoKlok Paraden och är ett sjönära stadsboende som passar sig för de som pendlar. Området Eds allé utvecklas snabbt och ska anslutas till kommunens kollektivtrafiknät. Detta och närheten till E4, Arlanda samt pendeltåg innebär effektiv pendling. Förskola och skola såväl som mataffär & vårdcentral finns i närområdet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av gårdssida med uteplats och trädgård, BoKlok Paradisängarna i Upplands Väsby.

​Nu startar försäljningen av BoKlok-radhus i Upplands Väsby

På måndagen den 8 oktober startar försäljningen av BoKlok-radhus i Njursta, i Upplands Väsby. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Barkarby mellan kl. 17-19. Då kan alla intresserade lämna sin turordningsanmälan. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Planerad inflyttning i de nya husen är våren 2020.

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.