Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med uteplats och trädgård, BoKlok Paradisängarna i Upplands Väsby.
Illustration av gårdssida med uteplats och trädgård, BoKlok Paradisängarna i Upplands Väsby.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-radhus i Upplands Väsby

På måndagen den 8 oktober startar försäljningen av BoKlok-radhus i Njursta, i Upplands Väsby. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Barkarby mellan kl. 17-19. Då kan alla intresserade lämna sin turordningsanmälan. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Planerad inflyttning i de nya husen är våren 2020.

I Njursta ska BoKlok bygga 20 radhus. Husen har 4 rum fördelade på 108 kvm och två plan, med egen liten trädgård och plats för bil på uppfarten. De kommer att säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 10 000 kr per månad.

- Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt i Fresta tidigare, vilket varit väldigt populärt, och nu är det alltså dags för säljstart här i Njursta. Att det är så många som verkar intresserade av oss här i Upplands Väsby känns kul, och det betyder ju att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker, säger Thomas Marx Norén, projektledare på BoKlok.

Stora delar av BoKloks hus förtillverkas i fabrik, vilket gör att smarta tillverkningsmetoder kan användas, byggtiden kortas och priset hållas nere - utan att det påverkar kvaliteten.

- Genom att förtillverka stora delar på samma plats, i fabriken, kan vi tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat genom att minimera spill, säger Thomas Marx Norén.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Paradisängarna, finns flera förskolor och skola, samt ett mindre köpcentrum. Naturen är precis runt knuten och här har man tillgång till både strövområden och badplatser. Kollektivtrafik finns alldeles intill de nya bostäderna och avståndet till Stockholm är endast 25 km.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll