Gå direkt till innehåll
3D-illustration av BoKloks kommande bostadsrättsprojekt vid Gävletravet i Gävle.
3D-illustration av BoKloks kommande bostadsrättsprojekt vid Gävletravet i Gävle.

Pressmeddelande -

Samarbetet mellan BoKlok och K-Fastigheter ger 128 lägenheter i Gävle

I april tecknade BoKlok och K-Fastigheter en avsiktsförklaring med målet att bygga upp till 1000 lägenheter de kommande tre åren. Som del av det strategiska samarbetet står det nu klart att BoKlok ska bygga 60 hyreslägenheter åt K-Fastigheter i Gävle. BoKlok har nyligen startat ett bostadsrättsprojekt om 68 lägenheter på samma tomt, vid Gävletravet.

- Det känns väldigt roligt att samarbetet med K-Fastigheter fortsätter bära frukt. Nu får vi synergier av ett ännu större projekt med totalt 128 lägenheter på tomten. Kombinationen av bostadsrätter och hyresrätter gör att vi kan erbjuda ännu fler målgrupper ett nytt hem, säger Niclas Bagler, chef BoKlok Sverige.

- Affären i Gävle är ett utmärkt exempel på att vi har en stark gemensam syn på hur vi kan bygga bra hem och utveckla trygga bostadsområden. Tillsammans med vårt projekt i Strömsbro kommer vi att kunna erbjuda totalt 148 hyresrätter i staden, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Planerad byggstart är efter sommarsemestern och förväntad inflyttning är i slutet på 2021.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll