Gå direkt till innehåll
Jacob Karlsson från K-Fastigheter och Niclas Bagler från BoKlok.
Jacob Karlsson från K-Fastigheter och Niclas Bagler från BoKlok.

Pressmeddelande -

BoKlok och K-Fastigheter i strategiskt samarbete

BoKlok och fastighetsbolaget K-Fastigheter har skrivit en avsiktsförklaring med målet att bygga upp till 1000 lägenheter de kommande tre åren. Samarbetet inleds omedelbart och innefattar projektutveckling, markförvärv och byggnation.

- Vi är mycket glada över samarbetet med K-Fastigheter. Genom att kombinera våra bostadsrätter och K-Fastigheters hyresrätter kan vi skapa bostadsområden med större variation och skapa hem för målgrupper med olika behov. I K-Fastigheter har vi nu funnit en samarbetspartner som delar vår ambition att skapa attraktiva och prisvärda hem och områden, säger Niclas Bagler, chef BoKlok Sverige.

Första affären innebär att K-Fastigheter säljer 43 byggrätter i Hässleholm och Viken till BoKlok. Utöver det ska BoKlok bygga 48 hyreslägenheter i Växjö åt K-Fastigheter med beräknad inflyttning 2021. BoKlok och K-Fastigheter har även tecknat en avsiktsförklaring för två framtida projekt.

K-Fastigheter är en expansiv fastighetsägare som bygger hyresrätter för egen förvaltning. Bolaget har, precis som BoKlok, tydligt fokus på konceptualisering och industrialisering.

- Lika barn leka bäst är ett talesätt och precis så är fallet med samarbetet mellan BoKlok och K-Fastigheter. BoKlok är en av få aktörer som jag upplever förstår vad det innebär att bygga konceptuellt fullt ut. Genom att vi fokuserar på att utveckla olika upplåtelseformer kan vi dra nytta av våra respektive erfarenheter och utvecklas tillsammans på många områden och orter, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll