Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med gemensamma gröna gårdsytor i BoKlok Travbanan, Gävle.
Illustration av entrésida med gemensamma gröna gårdsytor i BoKlok Travbanan, Gävle.

Pressmeddelande -

​BoKlok startar onlineförsäljning av 68 lägenheter i Gävle

Måndagen den 27 april startar onlineförsäljningen av BoKlok-lägenheter i Gavlehov. Alla intresserade kan anmäla sig på BoKloks hemsida, och får sedan möjlighet att vara med i turordningsdragningen. Dragningen bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre o.s.v., och kommer att ske transparent via en livesändning på webben. Byggstart för de nya lägenheterna är planerad till maj 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

I Gavlehov i Gävle ska BoKlok bygga 68 lägenheter, med ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4100 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt i Södra Hemlingby tidigare, vilket varit väldigt populärt, och nu är det alltså dags för säljstart vid Gävletravet i Gavlehov. Att det är så många som verkar intresserade av oss här i Gävle kommun känns kul, och det betyder ju att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan rättvist via en livesändning på webben den 27 april, och kunderna får på så sätt reda på i vilken ordning de kommer att få välja BoKlok-bostad, i realtid.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att nu göra det online är ju lite annorlunda från hur vi brukar göra, men det är samma princip. Vi utesluter budgivning i försäljningen vilket gör att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Jonas Olsson.

BoKlok Travbanan planeras att byggas i Gavlehov, 3 km från centrala Gävle och Gävle C. Bredvid de nya lägenheterna ligger Gävletravet, Gavlerinken och Gavlevallen. Busshållplats finns precis intill kvarteret och E4 är lättillgänglig för enkel transport till Uppsala, Söderhamn eller Falun. Flertalet skolor och förskolor finns på cykel- och gångavstånd och mataffärer såväl som träningsmöjligheter och elljusspår finns i närområdet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll