Gå direkt till innehåll
Jerker Lessing, forsknings- och utvecklingschef på BoKlok.
Jerker Lessing, forsknings- och utvecklingschef på BoKlok.

Pressmeddelande -

Jerker Lessing, FoU-chef på BoKlok, tilldelas årets Excellence in Civil Engineering

Internationell stjärna som lyfter industriellt byggande till nya nivåer. Så beskrivs Jerker Lessing, FoU-chef på BoKlok och tillika adjungerad professor vid prestigeuniversitetet Stanford University, när han tilldelas priset Excellence in Civil Engineering 2021 av branschföreningen Samhällsbyggarna.

- För att komma framåt i många av samhällets stora utmaningar behöver vi fritänkare med förmåga att koppla samman olika delar till nya helheter. Jerker Lessings gärning är ett paradexempel på ett sådant gränsöverskridande. Det bidrar till att ge byggbranschen fart – mot ökad hållbarhet och effektivitet – utan att tappa kvaliteter, säger Samhällsbyggarnas vd Lars Strömgren.

- Jag är väldigt glad och hedrad över utmärkelsen. Det finns en stor och i flera delar outnyttjad potential i industriellt byggande när det gäller att öka produktiviteten och kvaliteten inom byggandet. Industriellt byggande kan bidra till lösningen på flera viktiga samhällsutmaningar så som bostäder för människor med vanliga inkomster och omställningen till ett mer hållbart byggande. Genom min roll som FoU-chef på BoKlok har jag en arena att omsätta teori till praktik och på Stanford har jag möjlighet att delta i utvecklingen av den senaste forskningen inom industriellt byggande, säger Jerker Lessing, FoU-chef på Boklok.

  Jerker Lessing har rönt stora framgångar som forskare vid Lunds tekniska högskola, LTH, och i rollen som adjungerad professor vid Stanford University. Han har lett omfattande forskning- och utvecklingsprojekt i olika organisationer i branschen och är sedan 2015 forsknings- och utvecklingschef på BoKlok.

  Motivering:
  Industriellt byggande är ett område med framtiden för sig, både när det gäller digitaliseringens möjligheter men också som en viktig del i det hållbara samhällsbygget. Jerker Lessing visar genom lång erfarenhet, stor kunskap och ett öppet sinne hur vi kan ta oss an vår byggda miljö på nya sätt och vilken potential detta har för vår framtid.

  Vinnaren av Excellence in Civil Engineering ska ha bidragit till att utveckla profession, sektor och samhälle inom forskning och utbildning, arbetsformer och arbetsprocesser samt hållbarhet. Det är kriterier som Jerker Lessing uppfyller med råge.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

  Kontakter

  Jacob Birkeland

  Jacob Birkeland

  Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

  Relaterat innehåll