Gå direkt till innehåll
Forskarna från Stanford träffar representanter från BoKlok och Skanska
Forskarna från Stanford träffar representanter från BoKlok och Skanska

Blogginlägg -

Forskare från Stanford granskar BoKlok

Professorer från Stanforduniversitetet har rest runt i Sverige för att studera Boklok på djupet och kommer att ha Boklok som fallstudie i sin undervisning.

Under tre dagar har de amerikanska forskarna träffat nyckelpersoner på Skanska och BoKlok. De har även gjort studiebesök på BoKlok byggprojekt i bland annat Södertälje, Fisksätra och Drottningholms slott. En anledning till att Stanford valt BoKlok som fallstudie i sin undervisning är att de gärna väljer företag som har en annan affärsmodell än vad som är vanligt i branschen.

Stanford fick nys om företaget via Jerker Lessing som är forsknings- och utvecklingschef på BoKlok, och även gästforskare på Stanford.

BoKlok VD Jonas Spangenberg och Jerker Lessing ansåg att mötet var mycket givande även för deras del.

– Att få träffa världsledande forskare som ställer frågor om vårt företag har fått oss att tänka till. Det har exempelvis handlat om hur vi tänker gå till väga för att fortsätta vara konkurrenskraftiga och om möjlig expansion utanför Sverige. De ser långt utöver våra gränser och tillför en teoretisk höjd och det har gjort de här dagarna väldigt spännande, säger Jonas Spangenberg.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll