Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan och trädgård med pergola, BoKlok Hjälmen i Södra Hemlingby, Gävle.
Illustration av trädgårdssida med altan och trädgård med pergola, BoKlok Hjälmen i Södra Hemlingby, Gävle.

Pressmeddelande -

Fler kloka hus säljs i Södra Hemlingby, Gävle

Onsdagen den 13 november startar försäljningen av BoKlok parhus i Södra Hemlingby, Gävle på IKEA Valbo. Alla intresserade är välkomna att lämna en anmälan mellan kl. 16-18. Efter det dras en turordningslista som bestämmer i vilken ordning de intresserade får välja bostad. Beräknad inflyttning i de nya husen är beräknad till hösten 2020.

I Södra Hemlingby ska BoKlok bygga 24 parhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan med altan, balkong och egen liten trädgård på baksidan. De kommer att säljas som bostadsrätter och priserna startar på 2 395 000 kr. Månadsavgift till bostadsrättsföreningen kommer att vara ca 5000 kr och den uppskattade driftskostnaden blir ca 1700 kr per månad.

-Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt både radhus och lägenheter i Gävle tidigare och nu är det alltså dags att dra igång försäljningen av parhus här i Södra Hemlingby. Att det är så många som verkar intresserade känns kul, och det betyder ju att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok.

Alla BoKloks bostäder fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas under säljstarten och utifrån den får kunder sedan välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

-Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra hus tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Jonas Olsson.

Södra Hemlingby är ett helt nytt bostadsområde i Gävle där det under de kommande åren kommer att byggas totalt ca 500 bostäder. BoKloks kvarter, BoKlok Hjälmen, ligger fem kilometer från Gävle centrum och har skog och natur precis runt knuten. I omgivningarna finns skidbacke, mountainbikespår och elljusslingor. Precis intill området planeras det för både ny skola och ett vårdboende.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll