Gå direkt till innehåll
Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt
Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt

Pressmeddelande -

​Södra Hemlingby växer med ytterligare 24 parhus från BoKlok

I Södra Hemlingby i Gävle, ska BoKlok bygga 24 parhus. BoKlok har tidigare byggt lägenheter i området. Försäljningen av parhusen kommer att starta under hösten 2019 med planerad inflyttning hösten 2020.

- Vi har tidigare byggt i Gävle med jättebra resultat så självklart hoppas vi att även dessa hem ska få nya ägare snabbt. I Södra Hemlingby har vi redan byggt två etapper med lägenheter, den första etappen flyttade in i början på juni och den andra etappen är under försäljning nu. Lägenheterna i Södra Hemlingby och de radhus vi tidigare byggt i Lindbacka har båda varit väldigt eftertraktade. Därför känns det såklart extra roligt att nu kunna erbjuda ännu fler hem här i Gävle till ett bra pris. BoKloks grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra, säger Birger Viko, projektledare på BoKlok.

De nya parhusen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla bostäder får en egen altan med tillhörande grästäppa. Husen byggs som bostadsrätter, boendekostnaden är ännu inte framräknad men priserna kommer att starta på 2 395 000 kr med en månadsavgift runt 5000 kr.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Birger Viko.

De nya bostäderna kommer att kallas BoKlok Hjälmen och likt alla bostäder från BoKlok fördelas bostäderna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på IKEA Valbo. Alla intresserade får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll