Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gröna ytor, BoKlok Skölden i södra Hemlingby, Gävle
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gröna ytor, BoKlok Skölden i södra Hemlingby, Gävle

Pressmeddelande -

​Turordningen avgör klokt boende i Gävle

Tisdagen den 19 februari startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i södra Hemlingby i Gävle. Säljstarten kommer att vara på IKEA Valbo, Gävle den 19 februari. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 16.30-18.00. Strax efter kl. 18 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är i början på 2020.

Södra Hemlingby utökas med 33 lägenheter när BoKlok nu bygger ytterligare en etapp bostäder. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm, alla med egen balkong eller altan. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4300 kr per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Hemlingby och Gävle. Den första etappen vi sålde här gick väldigt bra, så det finns helt tydligt ett behov av bra bostäder som vanliga människor har råd med. Vår grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra i hållbara hem, så det är kul när det vi bygger är så uppskattat, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” vilket betyder att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högt upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja den bostad som passar just dem. Dessutom behöver ingen knuffa sig fram i en budgivning eller stå i kö länge. Vi säljer på ett rättvist sätt helt enkelt!, säger Jonas Olsson.

Södra Hemlingby är ett nytt område som är beläget söder om existerande bebyggelse i Hemlingby. I stadsdelen planeras det för ca 500 nya hem. Hemlingby ligger nära naturen och ger möjligheter till ett rikt friluftsliv samtidigt som bekvämligheter såsom mataffärer, vård, skolor och förskolor är nära till hands.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll