Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida, med egen altan och förråd. BoKlok Månstenen i Karlslund, Landskrona. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma.
Illustration av trädgårdssida, med egen altan och förråd. BoKlok Månstenen i Karlslund, Landskrona. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma.

Pressmeddelande -

Fler får möjligheten att bo klokt i Landskrona

Tisdagen den 12 april startar försäljningen av de bostadsrättshus som BoKlok ska bygga i Karlslund, Landskrona. Alla som anmält sitt intresse ges möjlighet att delta på säljstarten där det avgörs i vilken ordning man får välja bostad. Det nya kvarteret är del i det omfattande utvecklingsplanerna av Karlslundsområdet, med byggstart efter sommaren och beräknad inflyttning sommaren 2023. 

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Karlslundsområdet här i Landskrona. Att bygga bostadsrätter kompletterar befintlig bebyggelse med mestadels hyresrätter fint, och skapar möjligheter för fler att bo bra, säger Maria Forssell, byggledare på BoKlok.

Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De byggs som bostadsrätter med ett pris från 2 195 000 kr, månadsavgift på 4990 kr samt driftskostnad som är beräknad till 1700 kr per månad.

- Genom att bygga modernt i fabrik med smarta processer, kan vi hålla nere både byggtiden och tillverkningskostnaderna. Det gör att vi kan erbjuda nybyggda hem i bra kvalitet, till en lägre kostnad. De står också inflyttningsklara lite snabbare än vad andra nybyggnadsprojekt generellt gör, säger Maria Forssell.

Det nya bostadskvarteret kommer att kallas BoKlok Månstenen och ligger i Karlslund, som ingår i ett omfattande utvecklingsarbete drivet av Landskrona stad. I Karlslund finns flertalet skolor, förskolor och mataffärer. Här finns även simhall, djurpark, stadens största lekplats (Storan), och Landskrona IP – hemmaarena för Landskrona BoIS. Det finns ett bra utbud av bussar i närområdet, och Landskrona station ligger runt två kilometer bort.

Kvarteret är uppdelat i två säljetapper, med 14 bostäder i etapp 1 och 16 bostäder i etapp 2. Gemensam säljstart är den 12 april. Alla som anmäler intresse för projektet via BoKloks hemsida ges möjlighet att anmäla sig till säljstarten som är helt digital. Efter säljstarten upprättas en turordningslista utifrån vilket kunderna får välja bostad. Genom att sälja bostäderna såhär utesluts budgivning och alla ges samma chans att köpa en bostad.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi har skapat hållbara hem och områden med god design, funktion och kvalitet sedan 1996. Hittills har BoKlok byggt närmare 15 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll