Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altaner, BoKlok Marielundsgården i Mariefred.
Illustration av trädgårdssida med altaner, BoKlok Marielundsgården i Mariefred.

Pressmeddelande -

​BoKlok startar onlineförsäljning av 23 hem i Mariefred

Torsdagen den 13 augusti startar försäljningen av BoKlok-hus i Marielundsviken i Mariefred. Alla intresserade kan anmäla sig på BoKloks hemsida, och får sedan möjlighet att vara med i den livesända turordningsdragningen. Dragningen bestämmer i vilken ordning kunderna får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Beräknad inflyttning är juni 2021.

I Marielundsviken ska BoKlok bygga 14 radhus och 9 parhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 350 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta, på ca 9500 kr.

- Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen av just parhus! Parhus har vi inte byggt tidigare i Marielundsviken, så detta blir nytt. De kommer att få mer av en villakänsla utan gemensamma ytor vilket jag tror kommer att vara eftertraktat. Vi har ju byggt både lägenheter och radhus tidigare här, vilket varit väldigt uppskattat och det betyder att det finns ett stort behov här av bostäder för människor med vanliga plånböcker, säger Marina Gore, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- I detta område finns det sedan tidigare en stor villabebyggelse men just småhus har det inte byggts så mycket av de senaste åren och att nu kunna erbjuda något som många vill ha, men utan budgivning som trissar upp priserna, känns väldigt fint, säger Marina Gore.

BoKlok Marielundsgården är femte etappen som BoKlok bygger i Marielundsviken och blir ett helt nytt bostadsområde. Tidigare har det byggts både lägenheter och radhus, totalt 162 bostäder, och nu byggs det ytterligare 23 stycken hem. Marielundsviken ligger nära både natur, sjöliv och kommunikationer. Det är 1 km till Läggesta station och till motorvägen E20. I Mariefreds stadskärna, 3 km bort, finns restauranger, caféer, butiker, två grundskolor och flera förskolor. En förskola på promenadavstånd finns också i Marielundsviken. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll