Gå direkt till innehåll
Illustration över uteplats BoKlok Millangården
Illustration över uteplats BoKlok Millangården

Pressmeddelande -

Boklok bygger hållbara radhus i Mariefred

I Marielundsviken planerar BoKlok att bygga 32 radhus. Försäljningen startar onsdagen den 22 november kl. 17.00 i Slottspaviljongen i Mariefred. Inflyttning i de nya husen är planerad till vintern 2018/2019.

Bostäderna kommer att ha fem rum och en yta på 117 kvm. Radhusen byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och ränta blir ca 9 136 kronor per månad. BoKlok förtillverkar stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad och skyddad miljö. På så sätt hålls kostnaderna nere, husen utsätts inte för väder och vind och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom det här tillvägagångssättet kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Vi bygger även i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial, säger Thomas Midell, projektledare på BoKlok. 

BoKlok Millangården planeras att byggas i Marielundsviken, intill Mälaren med närhet till Sörmlandsleden och grönskande natur. Samtidigt finns Mariefred på cykelavstånd och Läggesta station alldeles intill, med utmärkta kommunikationer till Stockholm, Eskilstuna, Södertälje och Strängnäs. Både natur och friluftsliv såväl som storstadspuls är nära i detta gemytliga nya område. 

- I naturmarken vid bostadsområdet kommer även en gemensam naturlekplats för små och stora att byggas. Vi på BoKlok vill skapa naturliga mötesplatser. Det är en trygghet att känna sina grannar och vi bygger aldrig större än att man vet vem som bor där. Planeringen av området, med lekplatsen som en del av detta, är en bidragande faktor till gemenskap, säger Thomas Midell. 

BoKloks bostäder fördelas genom offentlig turordningsdragning vilket betyder att det på försäljningskvällen upprättas en turordningslista utifrån vilken kunder i tur och ordning får välja den bostad som passar dem bäst. I de nya kloka radhusen i Marielundsviken bor man nära nybyggd förskola och med Mariefred ett stenkast bort med service, grundskolor och mataffärer. I staden finns också det kungliga slottet Gripsholm, Gripsholms golfklubb och Gripsholms värdshus.

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll