Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida i det nya kvarteret BoKlok Lillgården i Mariefred.
Illustration av entrésida i det nya kvarteret BoKlok Lillgården i Mariefred.

Pressmeddelande -

Sjönära och klokt boende för de många människorna i Mariefred

På torsdag den 25 april startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på Slottspaviljongen i Mariefred. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid dagens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Första huset kommer v. 39 och markarbeten är planerade att påbörjas inom kort. Beräknad inflyttning är sommaren 2020.

I Marielundsviken ska BoKlok bygga ytterligare 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen samt beräknad ränta blir ca 2700 kronor per månad för en enrumslägenhet.

- Mariefred är en attraktiv kommun med närhet till mycket. Man kan enkelt pendla till flera större orter - till Stockholm på bara 39 min eller Strängnäs på 8 min - samtidigt som man bor vackert nära naturen. Vi har byggt både lägenheter och radhus i Marielundsviken tidigare vilket har varit populära bostäder. I denna etapp fokuserar vi på lite mindre lägenheter för att komplettera med de radhus på 117 kvm som vi har till salu. Därför känns det såklart extra kul att vi nu får möjlighet att bygga ytterligare hem här så att vi kan erbjuda ännu fler att bo sjönära till ett bra pris, säger Marina Gore, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på orten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- På BoKlok är vi stolta över vårt tillvägagångssätt, som skapar möjligheter för fler att äga sitt boende. I våra lägenhetsprojekt är vi också lite extra stolta över de solceller vi sätter på taket. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, säger Marina Gore.

BoKlok Lillgården är den fjärde etappen BoKlok bygger i Marielundsviken. Området ligger nära både natur, sjöliv och kommunikationer, med bara 1 km till Läggesta station och 3 km till Mariefreds idylliska stadskärna. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.