Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida, BoKlok Lillgården i Mariefred.
Illustration av entrésida, BoKlok Lillgården i Mariefred.

Pressmeddelande -

​Mariefred växer med ytterligare lägenheter från BoKlok

I Marielundsviken i Mariefred ska BoKlok bygga 36 lägenheter. De nya bostäderna blir fjärde etappen i det omtyckta området, där BoKlok tidigare byggt både lägenheter och radhus. Inflyttning är beräknad till sommaren 2020.

De nya lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Bostäderna byggs som bostadsrätter och den övervägande delen av lägenheterna kommer att ha egen balkong eller altan med gräsyta. 

- Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ännu fler hem som vanliga människor har råd med här i Mariefred. Från vår analys och försäljningen av tidigare etapper har vi sett ett stort behov av mindre lägenheter i området, så det kommer vi att lägga fokus på i den här kommande etappen. På BoKlok tänker vi i stora volymer, bygger våra hus i fabrik och använder rationella tillverkningsprocesser. Det gör att vi kan hålla låga priser utan att tumma på kvaliteten, säger Marina Gore, projektledare på BoKlok.

Det nya kvarteret, som kommer att kallas BoKlok Lillgården, kommer att ligga i Marielundsviken, nära pittoreska Mariefred, intill Mälaren och med närhet till badplats, golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Marielundsviken har mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred nås med cykel på 10 min, med buss 7 min och med bil på ett par minuter. Läggesta station ligger på gångavstånd och härifrån nås Eskilstuna på 26 min, Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min och Stockholm endast 39 min.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning längre fram i vår. Det innebär att en turordningslista upprättas vid försäljningsstarten och att kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Presskontakt

Sacha Pardon

Sacha Pardon

Presskontakt Presschef 0702-76 34 26

Relaterat innehåll