Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan, gräsmatta och eget förråd, BoKlok Majrovan i Simrishamn.
Illustration av trädgårdssida med altan, gräsmatta och eget förråd, BoKlok Majrovan i Simrishamn.

Pressmeddelande -

BoKlok säljstartar parhus och radhus i Simrishamn

På lördag, den 26 oktober, startar försäljningen av BoKlok parhus och radhus i Simrislund, i Simrishamn. Säljstarten sker hos Svensk Fastighetsförmedling på Storgatan 12 i Simrishamn och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 13-13.30. Därefter dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till våren 2020, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. BoKlok har byggt hållbara hem för vanliga människor i drygt 20 år och nu har turen kommit till Simrishamn. I det familjevänliga småhusområdet Simrislund ska BoKlok bygga totalt 17 par- och radhus med 5 rum fördelade på 117 kvadratmeter i två plan. Husen får egen trädgård i varierad storlek, förråd på tomten och tillgång till parkeringsplats. Husen kommer att säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från ca 9060kr per månad.

- Som ny bostadsutvecklare i Simrishamn känns det kul att vi kan erbjuda par- och radhus i bostadsrättsform. Det blir ett fint komplement till de äganderätter som redan finns här i området. Genom att vi bygger våra hus i fabrik i Småland kan vi också kapa både produktionstid och onödiga kostnader, vilket gör att vi kan hålla priserna nere, säger Lina Nero, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, som kommer hållas på Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Simrishamn. Kunder får därefter, i listans ordning, välja vilken bostad de vill köpa.

- Genom att genomföra vår försäljning på det här sättet, håller vi tillvägagångssättet öppet och rättvist, utan kluriga kösystem eller budgivningar som trissar upp priset. Vi vill ju att alla ska få samma chans till ett klokt boende, och dessutom vet kunderna då redan från start precis hur mycket det kommer kosta! säger Lina Nero.

Det nya kvarteret i Simrislund kommer att kallas BoKlok Majrovan och ska ligga precis intill befintligt villaområde och övrig småhusbebyggelse. I närheten av de nya bostäderna finns både förskola, skola, mataffär och busshållplats. Med promenadavstånd till centrala Simrishamn är det också nära till butiker, restauranger, café, sjukvård och tågstation. Från Simrishamns station går både Pågatåg och regionbussar med jämna mellanrum. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll