Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, BoKlok enrumslägenhet.
Illustration av interiör, BoKlok enrumslägenhet.

Pressmeddelande -

Blå Port i Karlskrona växer med ytterligare 40 eftertraktade lägenheter från BoKlok

På Blå Port i Karlskrona ska BoKlok bygga 40 nya lägenheter i en andra etapp, alldeles intill etapp 1 (BoKlok Utsikten) som stod klart för inflyttning tidigare i år. Försäljningen av lägenheterna är planerad till våren 2019, och inflyttningen beräknas ske på våren året därpå.

- Med tanke på hur stort intresset var för etapp 1 här på Blå Port känns det extra roligt att nu komma tillbaka för att erbjuda Karlskrona-borna ytterligare 40 kvadratsmarta lägenheter, säger Simon Wedeborg, projektledare för den andra etappen som kallas BoKlok Staben.

Lägenheterna byggs som bostadsrätter och kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Flera av bostäderna kommer att ha havsutsikt. Tvåorna, treorna och fyrorna får antingen balkong eller altan. Ettorna får istället ett glasparti från golv till tak, där överdelen går att öppna. I närheten av husen finns grönområden och lummiga skogar, bland annat Bryggareberget - ett större naturområde. Havet nås med en kort promenad från bostaden. Till varje lägenhet finns det dessutom ett förråd - antingen i huset eller på gården. Dessutom kommer husens tak att utrustas med solceller.

- Solcellerna på taket är vi lite extra stolta över. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, berättar Simon Wedeborg. Och bäst av allt är att solcellerna inte kommer kosta kunderna något extra alls!

Priserna för bostäderna är ännu inte uträknade, men att de kommer hålla kloka priser kan ändå lovas:

- Genom att bygga i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid tänka i volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger Simon Wedeborg.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på orten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll