Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Staben, Blå Port i Karlskrona.
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Staben, Blå Port i Karlskrona.

Pressmeddelande -

​Efter tidigare succé - nu får ännu fler möjligheten att bo klokt i Karlskrona!

Måndagen den 8 april startar försäljningen av de nya BoKlok-lägenheterna på Blå Port i Karlskrona. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan på First Hotel Statt i Karlskrona mellan kl. 16.30-18.30. Runt 18.35 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till våren 2019, med beräknad inflyttning våren 2020.

På Blå Port ska BoKlok bygga ytterligare 40 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheterna byggs som bostadsrätter. Priset för en tvårumslägenhet kommer att starta på 1 295 000 kr, där avgift till föreningen samt beräknad ränta kommer att ge en månadskostnad på ca 4650 kr.

- Vi har ju byggt lägenheter här på Blå Port tidigare och de sålde slut nästan med en gång! Därför är vi väldigt glada att komma tillbaka med fler kloka bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. I denna etapp kan vi också erbjuda ett ännu mer hållbart boende, då lägenhetshusen kommer att ha solceller på taket. Det är något vi verkligen är stolta över, säger Simon Wedeborg, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sitt boende; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra på markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att utesluta budgivning i processen gör också att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Simon Wedeborg.

BoKlok Staben, som det nya kvarteret kommer att heta, består av två fyravåningshus med hiss där flertalet lägenheter har havsutsikt. I närområdet finns både skola, matbutiker och sportanläggningningar. Centrum är inom cykelavstånd och Bergåsa station, som trafikeras av både Krösatågen och Öresundstågen, ligger mindre än en kilometer bort. De nya bostäderna har närhet både till havet såväl som grönområden och lummiga skogar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll