Gå direkt till innehåll
BoKlok i Karlskrona
BoKlok i Karlskrona

Pressmeddelande -

Stort förhandsintresse för BoKlok lägenheter i Karlskrona

På torsdag den 27 oktober startar försäljningen av BoKlok lägenheter på Blå Port på First Hotel Statt i Karlskrona. De nästan 900 intressenterna är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl 17–19. Vid säljstartens slut dras en turordningslista om vem som får välja lägenhet först. Byggstart är planerad till december 2016, med beräknad inflyttning vintern 2017/2018.

Lägenheterna har 1, 2, 3 och 4 rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir cirka 2600 kr per månad för en enrumslägenhet.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Peter Johnson, projektutvecklare på BoKlok.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla”. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

- Genom att samla kunderna på detta sätt genomför vi försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. Samtidigt träffar alla sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Peter Johnson.

Blå Port är ett lummigt område med mycket uppvuxen grönska och närhet till hav och strövområden. Inom en kilometer finns badstrand, förskola, skola (F-9), högskola, friskvårdsanläggning, sjukhus, företagsverksamhet samt matbutik. Alldeles intill tomten finns en busstation och 800 meter bort ligger Bergåsa tågstation. Med buss tar det cirka sju minuter till Karlskrona Centrum och med tåg bara några minuter.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Johnson, Projektledare BoKlok, peter.i.johnson@boklok.se. 010-449 18 24

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept som har utvecklats av IKEA och Skanska. Vi erbjuder kvalitativa, moderna och yteffektiva bostäder till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1000 hem per år och hittills har vi byggt drygt 8000 hem för de många människorna. Vi kombinerar Skanskas gedigna erfarenhet av att bygga hus med IKEAs gedigna erfarenhet av att inreda dem. Tillsammans bygger vi kloka bostäder, lägenheter och radhus för människor som vill bo bra i ett eget hem men ändå ha pengar över till annat. Kort sagt: Vi bygger prisvärda hem för alla.

Nu finns BoKlok även i Norge och Finland. Läs mer om oss på BoKlok.se

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll