Gå direkt till innehåll
Illustration över gårdssida med balkong/altan, med gemensamma grönytor.
Illustration över gårdssida med balkong/altan, med gemensamma grönytor.

Pressmeddelande -

BoKlok säljer 36 lägenheter rättvist i Höganäs

Söndagen den 29 oktober startar försäljningen av BoKlok lägenheter i Höganäs på IKEA i Helsingborg. Alla intresserade är välkomna att lämna en anmälan mellan kl. 10-12 och sedan dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre o.s.v. Byggstart är planerad till februari 2018, med beräknad inflyttning vintern 2018/2019.

I Höganäs kommer BoKlok att bygga 36 lägenheter fördelat på två hus. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 3900 kronor per månad för den billigaste tvårumslägenheten.

De nya lägenheterna kommer att ligga i anslutning till tidigare uppförda BoKlok-hus vid Midgårdsgatan och är sista etappen i ett område som nu kommer att bindas samman med grönområde, lekplats, boulebana och gemensamma ytor. Alla lägenheter har stor balkong eller altan med trädgårdstäppa.

- Lägenheterna ligger nära centrala Höganäs, det går utmärkt att pendla till både Helsingborg & Ängelholm och samtidigt är naturen inte långt borta. Att kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris här känns jätteroligt, säger Juvall Jungman, projektledare på BoKlok.

BoKlok tror på en rättvis försäljningsprocess och därför fördelas bostäderna genom offentlig turordningsdragning. En slumpmässig turordningslista upprättas och utifrån den får kunder välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högt upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt, säger Juvall Jungman.

Området där de nya BoKlok-bostäderna ska uppföras ligger i norra Höganäs med naturen runt knuten och Höganäs centrum runt andra. Här är det endast 1 km till centrum med kommersiell och offentlig service och 1,5 km till havet och hamnen. På andra sidan gatan finns en stor mataffär och i närområdet finns också förskolor, grundskola, vårdcentral och tandläkare. Det finns också idéer på att i anslutning till mataffären bygga vanliga butiker, vilket kommer göra området till ett nytt nav i Höganäs. Härifrån kan man ta sig till Helsingborg på 45 min med buss eller 30 min med bil och till Ängelholm på 20 min med bil.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll