Gå direkt till innehåll
BoKlok Lännbohöjden i Fisksätra utanför Stockholm.
BoKlok Lännbohöjden i Fisksätra utanför Stockholm.

Blogginlägg -

​BoKloks projekt som virtuella bakgrunder

När samhällssituationen ser ut som den gör har vi på BoKlok, likt många andra, ställt om till en mer digital tillvaro. Vi reser inte längre mellan våra kontor, de som kan jobbar hemifrån och antalet videomöten via verktyget Microsoft Teams har ökat rejält. För att göra det lite trevligare för alla våra medarbetare, har vi nu släppt bakgrundsbilder med BoKlok-projekt, som kan användas under videosamtal i Teams och som då visas som en bakgrundsbild bakom personen som pratar.

Bilderna visar både utvalda BoKlok-projekt såväl som interiörer i våra lägenheter och hus. Det är alltså helt upp till användaren om man vill ha en bakgrund där man sitter på ett soligt trädäck i ett av våra radhusområden, eller blickar ut över landskapet från en balkong i en av våra lägenheter. Man kan helt enkelt låta fantasin flöda kring var man vill vara just idag, rent virtuellt alltså.

Läs mer om några av de projekt som lyfts fram här:

BoKlok Esplanaden, Upplands Väsby
Det här är vårt grönaste projekt. BoKlok Esplanaden är ett av Skanskas 16 mest hållbara projekt - i hela världen! De 63 lägenheterna här värms upp av bergvärmepumpar som försörjs med energi från solcellerna på taket och husens material och vattenhantering har minimal miljö- och klimatpåverkan.

Även andra insatser har gjorts som gör det enkelt för de boende att leva ett mer grönt liv, så som bilpooler och tillgång till cyklar. Allt för att underlätta för den enskilda individen att ta smarta, hållbara val i vardagen.

BoKlok Drakflygaren, Malmö
BoKlok Drakflygaren är ett av våra radhusområden som ligger på Riseberga i Malmö. Här, precis intill Bulltoftaparken, ligger 23 radhus i lugna kvarter. Området påbörjades sensommaren 2018, och under hösten 2019 var det dags för de glada boende att flytta in. Här har alla hus en egen liten trädgård eller ett generöst och insynsskyddat trädäck. Här bor man nära rekreationsområde med omväxlande natur, skola & mataffär, samtidigt som Malmö C bara är 20 minuter bort med buss.

BoKlok Lännbohöjden, Fisksätra
BoKlok Lännbohöjden är vårt mest Stockholmsnära projekt, och det första området med bostadsrätter i Fisksätra – ett område som annars präglas av höghus och hyresrätter. Tidigare låg det en skola på tomten, nedlagd och riven sedan länge. När vi på BoKlok skulle bygga blev intresset stort, och många ville flytta till en ny bostad men samtidigt kunna bo kvar i sitt område. Bygget av de 84 lägenheterna startade sommaren 2015 och de boende flyttade in vintern 2016/2017.

BoKlok Höstvinden, Göteborg
Hösten 2017 startade bygget av BoKlok Höstvinden i Biskopsgården utanför Göteborg. Här byggde vi 38 radhus med egen liten trädgård, och som komplement till ett område som annars mest bestod av lägenheter i hyresrättsform. Genom att, som alltid, utesluta budgivning i köpprocessen, möjliggjorde vi för fler att köpa sitt eget hus i ett område de ville stanna i.

Inflyttning i de nya husen var sommaren 2018.

Utöver dessa kan man också drömma sig bort till nedanstående BoKlok-projekt, som nu återfinns virtuellt bland medarbetarna hos BoKlok:

BoKlok Parkstråket, Gantofta

BoKlok Smaragden, Färjestaden

BoKlok Tallskogen, Åhus

BoKlok Teaken, Bålsta

BoKlok Åkerbruket, Svedala

BoKlok Glasörten, Bunkeflostrand 

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll