Gå direkt till innehåll
Daniel Gustavson (längst till vänster) och fabrikschef Mikael Lundin (längst till höger) tog emot och visade Rosie och Lasse runt i fabriken i Gullringen.
Daniel Gustavson (längst till vänster) och fabrikschef Mikael Lundin (längst till höger) tog emot och visade Rosie och Lasse runt i fabriken i Gullringen.

Blogginlägg -

Rosie överraskades av maken med ett besök i BoKlok fabriken på 70-årsdagen

I februari 2020 går flyttlasset till Tungelsta och BoKlok Växtriket för Lasse och hustrun Rosie. De två ursprungsstockholmarna återvänder till hemtrakterna efter 20 år i Tranås, eftersom barnbarnet väntar första barnbarnsbarnet! För att överraska sin hustru på hennes 70-årsdag, ringde Lasse upp BoKloks fabrik i Gullringen med ett lite annorlunda önskemål.

- Ja, det stämmer, berättar Lasse i en telefonintervju. Jag ringde upp fabriken i Gullringen och berättade att vi köpt en lägenhet i BoKlok Växtriket i Tungelsta, samt att vi båda är väldigt intresserade av hur bostäderna byggs. Och så berättade jag om min hustrus födelsedag och att jag gärna hade velat överraska Rosie med ett besök i fabriken.

Sen lämnar Lasse över luren till hustrun Rosie, som får fortsätta berättelsen.

- Vi har sett allt som går att se på Youtube, Facebook och hemsidan när det gäller hur lägenheterna tillverkas, så vi visste ju en hel del. Men så sa jag till Lasse att "visst hade det varit häftigt att få se i verkligheten?". 

Vid 12.30 den 10 april tog alltså därför BoKloks fabrikschef Mikael Lundin och Lean-support Daniel Gustavsson emot jubilaren och hennes man. Daniel fick dagen till ära axla rollen som fabriksguide, och efter att Rosie och Lasse utrustats med säkerhetskläder och fått en säkerhetsgenomgång, fick de en dryg timmes rundvandring längs med produktionslinan där lägenhetsmodulerna byggs. 

- Vi slogs ju av hur genomtänkt allt verkar redan när vi såg filmerna på nätet. På hur man tänkt på allt från kvalitet till hållbarhet i vartenda led, och det fick vi bekräftat även i verkligheten, säger Rosie. Bara en sådan sak som att man inte använder spikpistol till panelen, utan någon "tryckmojäng". Spikhuvuden hade ju kunnat släppa in fukt, förklarade fabriksguiden som visade oss runt. Sådant där tänker man kanske inte på som privatperson!

Nu ser paret fram emot ytterligare firande med familjen som redan bor i Tungelsta, och att därefter så smått börja packa inför flytten.

- Och att planera hur vi ska inreda, både inomhus och i förrådet! Och så ska det bli så skönt att komma närmre familjen och kunna hjälpa till med den nya familjemedlemmen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll