Gå direkt till innehåll
Illustration av lägenhetshusen i BoKlok Svärdet i södra Hemlingby, med innergård och grönskande loftgångar.
Illustration av lägenhetshusen i BoKlok Svärdet i södra Hemlingby, med innergård och grönskande loftgångar.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Gävle

Torsdagen den 12 april startar försäljningen av BoKloks kommande hus och lägenheter i Gävle. 39 lägenheter i södra Hemlingby och 18 radhus i Lindbacka kommer att säljas på IKEA Gävle. Alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. 19.05 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning är under våren och sommaren 2019.

I Gävle kommer BoKlok att bygga på två olika områden. Området BoKlok Svärdet kommer att bestå av 39 lägenheter i södra Hemlingby med planerad inflyttning sommaren 2019 och området BoKlok Fritiden kommer att bestå av 18 radhus i Lindbacka med planerad inflyttning våren 2019. Bostäderna i båda projekten kommer att byggas som bostadsrätter.

- Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda fler kloka hem i Gävle. Vi har ju byggt populära hem här tidigare så det känns såklart extra kul att vara tillbaka och att vi nu snart inte bara har ett, utan två BoKlok-områden på plats, med hem som vanliga människor har råd med, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna i Boklok Svärdet i södra Hemlingby kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4200 kronor per månad för en tvårumslägenhet. Alla lägenheter har egen balkong eller altan med gräsplätt.

De nya radhusen i BoKlok Fritiden i Lindbacka kommer att vara 117 kvm fördelat på 5 rum i två plan, med altan, egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Avgift till bostadsrättsförening och en beräknad ränta ger en boendekostnad från 9000 kronor per månad.

- Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Genom att förtillverka stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen kan vi använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt kommer husen på plats på väldigt kort tid. Från säljstart till färdiga hus tar det ofta mindre än ett år vilket gör att våra kunder inte behöver vänta så länge på sina nya hem. Det känns bra både för oss och för dem!, säger Jonas Olsson.

Försäljningsfilosofin inom BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det innebär att en turordningslista upprättas och kunder i tur och ordning får välja den bostad, och i detta fall område, som passar de bäst.

Södra Hemlingby är ett helt nytt område som planeras söder om existerande bebyggelse i Hemlingby, och här är Boklok första aktör på plats. I stadsdelen planeras det för totalt 500 nya hem. Lindbacka är idag en modern stadsdel bestående av villor och radhus och som nu ska kompletteras med ytterligare bostäder. Både Lindbacka och Hemlingby ligger nära naturen och ger möjligheter till ett rikt friluftsliv samtidigt som man är nära bekvämligheter såsom mataffärer, vård, skolor och förskolor. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event