Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan, BoKlok Majrovan i Simrishamn.
Illustration av trädgårdssida med altan, BoKlok Majrovan i Simrishamn.

Pressmeddelande -

​Nu kommer BoKlok till Simrishamn!

BoKlok, ett gemensamt boendekoncept från Skanska och IKEA, planerar för 17 nya rad- och parhus i Simrislund i utkanten av Simrishamn. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019 och husen har beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

- Det är första gången vi bygger här i Simrishamn och vi är glada över att få vara med och utveckla ett redan omtyckt bostadsområde. Husen kommer säljas som bostadsrätter vilket blir ett bra komplement till de äganderätter som redan finns i området, säger Sofi Eriksson, projektledare på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Boendekostnad beräknas bli från 9060 kr per månad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Sofi Eriksson.

De nybyggda husen kommer att kallas BoKlok Majrovan och likt alla bostäder från BoKlok fördelas de genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, planerad att hållas i Simrishamn i höst. Intresserade får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll