Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta, BoKlok Ängslunden i Bläshammar, Varberg.
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta, BoKlok Ängslunden i Bläshammar, Varberg.

Pressmeddelande -

Nu startar försäljningen av BoKlok-hus i Varberg

Torsdagen den 16 april startar försäljningen av de parhus och kedjehus som BoKlok ska bygga i Bläshammar, Varberg. Alla intresserade kan anmäla intresse via BoKloks hemsida, och får sedan möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen för de nya husen. Byggstart är planerad till september 2020, med beräknad inflyttning precis efter sommaren 2021.

I Bläshammar, cirka sex kilometer norr om Varberg, ska BoKlok bygga 32 par- och kedjehus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med altan och egen trädgård. De kommer att säljas som bostadsrätter med ett pris från 2 695 000 kronor. Månadsavgiften kommer att ligga på ca 4800 kronor med en uppskattad driftskostnad på 2100 kronor per månad.

- I april för ett år sedan hade vi säljstart för lägenheterna i grannprojektet här i Bläshammar. De sålde slut fort, och står snart redo för inflytt. Att det är så många som verkar intresserade av oss här i kommunen känns kul, och det betyder ju att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker. Det känns därför extra roligt att nu äntligen få säljstarta våra hus i BoKlok Ängslunden, säger Magnus Hallonlöf, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok kommer husen att fördelas genom en rättvis turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Via en livesändning på webben den 16 april dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vi ser vårt tillvägagångssätt med turordningsdragning som det mest rättvisa. Med en onlinebaserad process blir det såklart lite annorlunda från hur vi brukar göra, men principen är densamma. Vi utesluter budgivning i försäljningen och man får välja sin bostad i lugn och ro. Det tillkommer inte några dolda kostnader och slutpriset blir aldrig mer än man räknat med eller är förberedd på. Det tror vi gör våra hus tillgängliga för fler, säger Magnus Hallonlöf.

Det nya kvarteret BoKlok Ängslunden ligger i Bläshammar ungefär sex kilometer norr om Varberg. Skola och förskola finns på gångavstånd och inom några kilometer ligger två större handelsplatser med butiker & service. Med bil tar det cirka en timme att ta sig till Göteborg och 7 minuter till Varbergs centrum. Härifrån nås Kungsbacka och Göteborg på runt 30 minuter med tåg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll